Objavljeno: 26.10.2007

Apple in Microsoft z rezultati v zvezdah

Apple je zaključil še eno četrtletje, ki bo po rezultatih zapisano v zvezde. V treh mesecih so denimo prodali 1,4 milijona telefonov iPhone, kar je bistveno več od najbolj optimističnih napovedi. Skupno je to družbi Apple prineslo prihodek v višini 6,22 milijarde dolarjev in dobiček 904 milijone dolarjev, kar je več od napovedi analitikov. Presenečenje je tudi dejstvo, da se je prodaja računalnikov Mac povečala za kar 34%, kar je precej več nad povprečjem v industriji.

Poleg tega se je za 17% povečala tudi prodaja predvajalnikov iPod. Apple je potrdil, da imajo v načrtu za poslovno leto 2008 prodajo kar 10 milijonov telefonov iPhone, saj se je poteza z znižanjem cene iz 600 na 400 dolarjev pokazala za zelo uspešno, kljub nezadovoljstvu kupcev prvih primerkov, ki so plačali polno ceno. Po tej potezi je uspel Apple prodati skoraj 400.000 telefonov v samo 18 dneh, medtem ko so za ostale rabili skoraj celo četrtletje.

Zelo nasmejani so tudi pri Microsoftu, kjer so rezultati pokazali, da obstaja veliko povpraševanje po novih izdelkih velikana iz Redmonda. V četrtletju so tako zabeležili prihodek 13,76 milijarde dolarjev in dobiček kar 4,29 milijarde dolarjev. Poleg novih izdelkov so zlasti odlično prodajali licenčne pogodbe (Enterprise Agreement) za velika podjetja. Za 90% se je povečal promet oddelka za računalniško zabavo, ki je tako izplaval iz rdečih številk. Microsoft je doslej prodal okoli 1,8 milijona konzol Xbox 360, še več pa si nadejajo od prenovoletnih praznikov.

http://www.apple.com

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji