Objavljeno: 5.5.2014 13:00

Apple dobil bitko, nekako

Verjetno ni veliko tistih, ki so v zadnjih letih uspeli slediti vsem tožbam in protitožbam, ki sta si jih na različnih sodiščih po svetu izmenjala Apple in Samsung. Kakorkoli, na eni izmed največjih (merjeno v denarnih vložkih) je trenutno zmagal Apple. Sodišče v Kaliforniji je namreč pritrdilo Applu, ki je Samsung tožil zaradi kršitve patentov v uporabi v iPhonih, med njimi je tudi znani način odklepanja zaslona »slide to unlock«. Samsung mora Applu plačati 119,6 milijona dolarjev odškodnine, vendar si lahko kot obliž na rano pripne drugo odločitev sodišča, ki mu je zaradi kršitve patentov o nasprotni smeri prisodila odškodnino 158 tisoč dolarjev …

Sliši se kot huda Applova zmaga, vendar je dodeljena vsota v resnici manj kot 10% tega, kar je Apple v osnovi zahteval, namreč kar dve milijardi dolarjev. Pravni strokovnjaki ocenjujejo, da je Apple za samo tožbo najverjetneje porabil več, kot mu je sodišče dodelilo odškodnine.

Samsung je sicer izgubil že pred dvema letoma, in sicer bo moral plačati kar 930 milijonov dolarjev, vendar sodba še ni pravnomočna. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji