Objavljeno: 20.11.2007

AMD Phenom zaokrožuje platformo Spider

AMD je predstavil svoje prve procesorje s štirimi jedri za namizne računalnike, ki so jim nadali ime Phenom. Skupaj z novim sistemskim naborom AMD 7-Series so tako zaključili novo platformo z imenom Spider, ki zbližuje grafične procesorje s centralnim delom računalnika. Glavne stične točke vseh treh novosti so nova tehnologije CrossFireX, ki omogoča priključitev do štirih grafičnih kartic prek posebnega vodila, PCI Express Generation 2.0, ki omogoča hitrejši prenos med perifernimi napravami in centralnim sistemom ter vodilo HyperTransport 3.0, s katerim zmore novi procesor Phenom podatke prenašati s hitrostmi do 14,4 GB/s.

Novi procesor Phenom temelji na arhitekturi Direct Connect Architecture, vsebuje vgrajen krmilnik za pomnilnike DDR2 taktom 1066 MHz, enoto za delo s plavajočo vejico, ki deluje s 128-bitno natančnostjo in tehnologijo AMD Balanced Smart Cache, ki omogoča učinkovito uporabo tretjenivojskega predpomnilnika za vsa štiri jedra. Poleg tehnologije CrossFireX novi sistemski nabor AMD 7-Series vsebuje tudi novosti, ki bodo všeč zlasti navdušencem za navijanje procesorjev. AMD OverDrive je programska oprema, ki omogoča programsko optimizacijo delovanja sistema, AMD AutoXpress pa omogoča natančne nadzor nad delovanjem pomnilniških modelov.

AMD Phenom je na voljo v različicah 9600 (2,3 GHz) in 9500 (2,2 GHz), stane pa 251 oziroma 283 dolarjev. Vsi izdelki so narejeni v 65-nm tehnologiji, posebej pa so izkažejo z nizko porabo energije. Računalniki s celotno platformo Spider naj bi nudili visoko zmogljivost za razumno ceno v višini med 900 in 1200 dolarji. AMD bo z novimi izdelki stavil predvsem na ugodno ceno, saj prvi testi kažejo, da novi izdelki zmogljivostno zaostajajo za večnim tekmecem, družbo Intel.

Gradniki platforme AMD Spider.

AMD Phenom.

http://www.amd.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji