Objavljeno: 5.2.2015 01:00

AMD nudi popust za lastnike Nvidie GeForce GTX 970

V nadaljevanju večne vojne na področju grafičnih kartic med družbama Nvidia in AMD, je slednji ponudil kupcem konkurenčnega izdelka GTX 970 poseben popust za nakup najnovejše vrhunske kartice Radeon R9 290. To samo po sebi ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi s tem prilivali olje na škandal, ki si ga je privoščila Nvidia.

Izkazalo se namreč je, da najnovejša kartica GTX 970 kljub drugačnim javnim navedbam in oglaševanju ne more v celoti izkoristiti 4 GB velikega vgrajenega pomnilnika. Zaradi napake v arhitekturi lahko s polno hitrostjo izkoristi le 3,5 GB, nad tem pa se grafična zmogljivost v določenih primerih občutno zmanjša.

Mnogi kupci GTX 970 so razjarjeni nad napačno oglaševanimi podatki in želijo vrniti izdelek, Nvidia pa proti pričakovanjem zaenkrat molči. AMD je izkoristil trenutek in jeznim kupcem ponudil poseben popust za prehod na njihov izdelek. Seveda je v skupnosti ljubiteljev iger završalo, nastali so celo mnogi posmehljivi posnetki za nastalo situacijo, nekatere objavljamo tudi tu.

spZJrsssPA0

tNGi06cq_pQ

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

boyyce | 5.2.2015 | 09:02

Očitno ni več proizvajalca ki ne nateguje svoje kupce...

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji