Objavljeno: 19.6.2014 09:00

Amazon predstavil lastni telefon

Po več mesecih govoric so pri Amazonu le predstavili lastni pametni telefon, imenovano Amazon Fire. Naprava ima 4,7 palčni zaslon ločljivosti 720p, Qualcommov Snapdragon procesor (pri 2,2 GHz.) in 2 GB pomnilnika. Osnovni model bo imel 32 GB pomnilnika Flash, na voljo bodo tudi modeli z več. Telefon bo na volj od 25 julija dalje, cene se bodo začele pri 200 dolarjih z vezavo, o tem, kdaj bo telefon prišel tudi drugam, še ni nič znanega.

Operacijski sistem je Amazonov prilagojen Android, imenujejo ga Fire OS 3.5. Zanimiva je uporaba štirih kamer, ki spremljajo naš obraz, s tem lahko telefon pričara učinek 3D. Z nagibanjem telefona lahko tudi krmilimo menije, drsamo po spletnih straneh, itd. Zelo koristna je videti funkcija, imenovana Firefly, gre za optično prepoznavo telefonskih številk, elektronskih naslovov, spletnih naslovov, pa tudi filmov, knjig, CDjev, skupaj čez 70 milijonov produktov. Jasno bo vse skupaj povezano z Amazonovo spletno trgovino, tako, da bomo čim enostavneje kupili predmet, ki ga zagledamo oziroma slikamo s telefonom.

Sicer verjamemo, da gre za zanimivo napravo, a po dosedanjih izkušnjah bo telefon še kar nekaj časa uporaben le v ZDA, kjer so dostopne tudi vse Amazonove vsebine.      

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji