Objavljeno: 25.11.1999

Altechova prva šola angleščine

Pri Altechu so otrokom, starim od 6 do 12 let, ponudili večpredstavno zabavno šolo angleškega jezika My First English. Programska oprema, ki so jo sinhronizirali in prilagodili za slovensko tržišče, je bila nagrajena z evropsko medaljo European Comenius Medal za program z najboljšim izobraževalnim in pedagoškim pristopom, ki jo podeljuje Združenje evropskih inštitutov za izobraževanje.

Pripomoček je zasnovan tako, da otroke vodi skozi zgodbo, ki se dogaja na Zemlji v bližnji prihodnosti. Na planetu pristanejo trije radovedni vesoljčki - Gumma, Zoom in njun maček Sam. Sama ugrabijo razbojniki, otrok, ki uporablja program, pa Gummi in Zoomu pomaga iskati njunega ljubljenčka.

Med potovanji se otroci na planetu Piši naučijo pisati črke in besede, na planetu Riši program spodbuja njihovo ustvarjalnost in domišljijo, na planetu Video utrjujejo angleščino z videoposnetki, na planetu Beseda vadijo pojme in izgovorjavo besed, na planetu Internet pa brskajo po spletu in igrajo igrice.

V paket je vključena tehnologija za prepoznavanje govora, ki jo s pridom uporabimo med vajo besed, več kot 50 videoposnetkov, 30 ur zvočnih posnetkov, lasten slovarček in pomoč v slovenščini pa poskrbijo za vzpodbudo in navodila za starše in otroke. Starši ali pedagogi lahko vedno pogledajo, koliko vaj je otrok uspešno rešil in s katerimi je imel težave, otrokom pa je uporabniški vmesnik prijazen, saj se hitro poistovetijo s tremi vesoljčki in v njih zaživi raziskovalni duh.

Paket stane 14.900 tolarjev, za uporabo pa potrebujemo večpredstavni računalnik z Windows 95.

http://www.altech.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji