Objavljeno: 23.4.2019 13:00

Lenovo Z6 Pro s štirimi kamerami

Lenovo je predstavil svoj najzmogljivejši telefon doslej – model Z6 Pro. Gre za telefon najvišjega zmogljivostnega razreda, ki pa bo z bolj zvenečimi imeni tekmoval predvsem na podlagi solidne cene.

Novi Z6 Pro bo tako uporabljal procesor Snapdragon 855, na voljo bodo modeli z 6, 8 ali celo 12 GB pomnilnika. Zaslon vrste Super AMOLED po diagonali meri 6,39 palca, pod steklom bo tudi bralnik prstnih odtisov. Na sredini zgornje strani bo majhna zareza za prednjo kamero, sicer pa se bo zaslon raztezal čez celo prednjo stranico.

Zadaj bodo štiri kamere, postavljene navpično, ena nad drugo. Glavna kamera ponuja tipalo s kar 48 MP in zaslonko F1,8, zraven je ultra-široka kamera z ločljivostjo 16 MP, tretja pa je tele kamera z 8 MP, zadnja pa ponuja 2 MP in je namenjena kot pomoč za boljši zajem videa (kaj točno to pomeni, žal še ne vemo). Med zanimivostmi velja omeniti baterijo s kar 4.000 mAh – to je primerljivo z Samsungovim S10 Plus, ki sicer ponuja 4.100 mAh. Vgrajeno je tudi hitro polnjenje z močjo do 27 W.

Prodaja bo na kitajskem stekla v naslednjih dneh, cena osnovnega modela (z 6 GB pomnilnika in pogonom 128 GB) bo okoli 385 evrov, najdražji model bo 635 evrov (12 GB pomnilnika in pogon velikosti 512 GB). Ali bo telefon prišel tudi v naše konce, še ni znano. Zadnjih čase je njihova telefonska ponudba pri nas zelo skopa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji