Objavljeno: 19.3.2019 05:00

MySpace izgubil 12 let vsebin

Nekdaj najbolj priljubljeno družbeno omrežje MySpace je danes sporočil, da so izgubili fotografije, videoposnetke in glasbene posnetke, ki so jih ljudje naložili pred letom 2015. Gre za več kot 50 milijonov datotek MP3 in milijone fotografij, ki so jih ljudje nalagali v letih 2003-2015. Razlog naj bi bila neuspela migracija na nov strežnik, čemur pa številni ljudje ne verjamejo.

Kaj se skriva v ozadju, bomo bržkone izvedeli šele pozneje, če sploh. Najprej so uporabnikom sicer obljubili, da bodo težavo odpravili, kasneje pa so sporočili, da so podatki okvarjeni in da to ne bo šlo. Uporabniki sicer na Redditu poročajo, da je glasba izpred leta 2015 na MySpaceu prenehala delovati že pred letom dni. MySpace na Twitterju ni aktiven, zadnjo izjavo za javnost pa so objavili leta 2015.

Zagotovo gre za vnovični opomin, da je treba za varnostne kopije podatkov skrbeti redno in predvsem samostojno, saj se niti na storitve v oblaku ne gre povsem zanesti. A to uporabnikom, ki so izgubili tudi precej materiala, ki ga drugod ni mogoče najti (ali celo avtorskega petja ali kruljenja), nič ne pomaga.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji