Objavljeno: 16.12.2018 21:00

Upogljivi telefon Samsung Galaxy Fold

Samsung je pred nekaj tedni javnosti bežno prikazal svoj prvi telefon z upogljivim zaslonom, zdaj pa je korejska analitska družba CCS-CIMB Research ponudila precej več podrobnosti o prihajajoči dolgo pričakovani novosti.

Če gre verjeti korejskim virom, se bo nov telefon imenoval Samsung Galaxy Fold. V razširjeni obliki bo imel zaslon, ki bo nudil diagonalo 7,3 palca in ločljivost 2152 × 1536 pik. Zanimivo, da bo akumulator hranjen v dveh kosih, torej v obeh polovicah upogljivega zaslona, zagotavljal pa bo rekordnih 5.000 do 6.000 mAh. Najbrž zaradi visoke porabe energije, ki jo bo zahteval zaslon.

Galaxy Fold bo imel na zadnji strani dve fotografski tipali z ločljivostjo 12 milijonov pik in dodatno tipalo na prednji strani z ločljivostjo 8 milijonov pik. Samsung bo v novinca vgrajeval procesor Exynos 9820, ki ga bodo v ZDA zamenjali za Snapdragon 8150.

Zanimiva je tudi podrobnosti okoli cene. Ker so nove tehnologije vselej drage, bo proizvodna cena novega telefona menda rekordno visoka – 636,70 dolarja, kar je po trditvah korejske analitske družbe kar 70% več kot so stroški proizvodnje trenutno največjega Galaxy S9+. Boleč je tudi podatek, da si bo Samsung privoščil 65% pribitek (zaslužek) pri ceni novega modela, kar pomeni, da bo v maloprodaji stal vsaj nekje 1.800 dolarjev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji