Objavljeno: 27.2.2018 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Marec 2018

Zaklepanje aplikacij s prsti

Aplikacije so razširjena vrednost slehernega pametnega telefona. Ker nemalokrat vsebujejo pomembne in občutljive informacije, jih je pametno skriti in zakleniti. Da ne bi njihovo odklepanje postalo nadležno vsakdanje opravilo, poskrbijo bralniki prstnih odtisov in namenski programi, ki jih podpirajo.

Najboljša aplikacija za zaklepanje programov na telefonih in tablicah z Googlovim operacijskim sistemom Android logično podpira tudi branje prstnih odtisov. AppLock brezplačno zaščiti in skrije nameščene programe, fotografije in video posnetke. Med naprednejše zmožnosti aplikacije sodijo navidezna tipkovnica, zamenjava ikon, nevidni vzorec za odklepanje, ko branje prstnega odtisa zataji, in še kaj bi se našlo.

Program AppLock: Fingerprint&Pin ponuja zaklepanje nameščenih aplikacij s števično kodo ali branjem ustreznega prstnega odtisa. Med zanimivejše zmožnosti programa sodita fotografiranje nepridiprava, ki nepooblaščeno odklepa telefon, in zvita funkcija, ki ob zaganjanju zaklenjenega programa upodobi lažno sesutje naprave. Zaklepanje aplikacij, fotografij, video posnetkov in celo opozoril je lahko časovno omejeno.

FingerSecurity se od sorodnih programov razlikuje po zmožnosti zaklepanja več programov hkrati. Veseli ga bodo predvsem uporabniki, ki radi skrivajo vse po vrsti. Med bogatim naborom najrazličnejših funkcij velja izpostaviti zaščito opozorilnega središča, preprečevanje nameščanja in odstranjevanja ter samodejno varovanje vseh novih programov.

Perfect AppLock (App Protector) poleg standardnega nabora zmožnosti ponuja tudi nadvse priročno možnost skrivanja oziroma zaklepanja brezžičnih povezav WiFi in Bluetooth. Ima način Stealth Mode, ki s seznama nameščenih programskih izdelkov odstrani in prepreči morebitno nepooblaščeno odstranjevanje vseh zaščitenih predmetov. Dodatno varnost pred odstranjevanjem zagotovi s funkcijo Anti Force Removal, ki izbrano aplikacijo opremi z upraviteljskimi pravicami. Perfect AppLock lahko nepridiprava zmede tudi z lažnim preverjanjem prstnih odtisov ali z zavajajočim sporočilom, ki se na zahtevo prikažeta pred dejanskim preverjanjem pristnosti uporabnika telefona.

Zadnja predstavljena aplikacija iz bogate bere programskih varnostnikov z možnostjo branja prstnih odtisov je AppLock – Fingerprint Unlock. Gre za kakovostno aplikacijo z običajnim naborom zmožnosti zaklepanja aplikacij in druge vsebine na telefonu ali tablici, ki o morebitnem nezaželenem zaganjanju programov lastnika obvesti po elektronski pošti. Pika

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji