Objavljeno: 28.11.2023 | Avtor: Boris Šavc | Monitor December 2023

Za pare

Življenje v dvoje je polno sreče in zadovoljstva, a je zanj potrebno kar nekaj trdega dela, kompromisov in prilagajanja. K skupni harmoniji največ prispeva pogovor. Pomagamo si lahko seveda tudi s sodobnimi tehnološkimi pripomočki, kakršni so mobilni programi za pare.

Aplikacija Paired omogoča partnerjema prijavo ločenih računov na različnih napravah in odgovarjanje na vprašanja, ki ju sčasoma še bolj povežejo. Delovanje programa je preprosto, obema bo vsak dan posredoval nova vprašanja, na katera bosta odgovorila, nato pa ugibala odgovore drug drugega. Na koncu program razkrije vse dogajanje in omogoči medsebojni pogovor prek besedilnih sporočil ali v živo. Med dodatnimi zmožnostmi velja izpostaviti spremljanje skupnega koledarja z dogodki.

Skupen koledar med številnimi drugimi pripomočki ponuja tudi aplikacija Between, ki omogoča parom, da delijo pomembne datume, dogodke, fotografije in več. Povezovanje dveh namestitev poteka prek osebne dostopne kode. Ko partnerja vneseta svoji kodi, jima aplikacija omogoči razkritje seh informacij, ki jih prejemata z obvestilom znotraj svoje aplikacije.

Gottman Card Decks je ena najboljših aplikacij za pare, saj ponuja vprašanja, namenjena povečanju intimnosti in čustvene povezanosti. Aplikacijo je razvil Gottmanov inštitut kot orodje za izboljšanje odnosov. Postreže tudi z nasveti za odnose in idejami za zmenke. Z vprašanji spodbuja izražanje hvaležnosti, potreb, empatije, daje nasvete za poslušanje, spolnost, postreže z ljubezenskimi zemljevidi in odgovori na marsikatera odprta vprašanja.

Spolnost je pomemben del slehernega ljubezenskega razmerja. Aplikacija Intimately Us je bila razvita z namenom, da parom pomaga izboljšati spolno življenje ob pomoči nasvetov za intimnost, z igrami, idejami za zmenke in organizacijo. V aplikaciji lahko ustvarimo seznam spolnih preferenc, razpravljamo o morebitnih fantazijah s partnerjem in ustvarimo seznam želja spolnih aktivnosti.

Love Nudge temelji na petih jezikih ljubezni Garyja Chapmana. Ob prijavi nas aplikacija pozove, da opravimo kviz in spoznamo svoje jezike ljubezni. Partner enako stori na svoji napravi. Ko povežemo svojo aplikacijo z aplikacijo partnerja, nam razkrije cilje, ki jih lahko izpolnimo tako, da izvajamo aktivnosti, ki zadovoljijo jezik ljubezni našega partnerja. Na primer, če ima partner kot glavni jezik ljubezni telesni dotik, nam lahko aplikacija predlaga, da ga presenetimo z držanjem za roko ali objemom.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji