Objavljeno: 19.9.2017 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Oktober 2017

Z jabolkom v koš

Če nam fizična košarka ne diši preveč, si omislimo digitalno potenje z naslednjimi aplikacijami za telefone in tablice iz jabolčnega sveta operacijskega sistema iOS.

Resničen stik s košarkarskim svetom predstavlja igra NBA Live Mobile Basketball, ki igralcu omogoča, da si iz košarkarjev sedanjosti in preteklosti sestavi ekipo, igra z nasprotniki 5 na 5, spotoma odklepa dodatne sposobnosti posameznih zvezdnikov in pisano druščino popelje do naslova največje košarkarske lige na svetu. Uradna licenca in žig razvijalca EA Sports poskrbita za dovršeno izkušnjo, ki je bodo veseli najbolj zavzeti amaterji.

Bouncy Basketball je košarkarska igra s preprostim sistemom nadzora, kjer ob pomoči enega gumba med drugim mečemo trojke, običajne koše, krademo žoge in delimo banane. Med možnostmi prilagajanja najdemo dolžino igranja, število četrtin in trideset različnih moštev. Igramo lahko s prijatelji ali umetno pametjo.

Evropski prvaki v košarki smo Slovenci postali tudi zaradi trenerja Kokoškova. V njegovi koži se znajdemo v igri BIG WIN Basketball. Kljub grafiki starejšega videza je igra tekoča, dinamična in natančna. Mehanika se vrti okoli kart z igralci in akcijami. Na začetku smo deležni petih igralcev, nekaj nadgradenj, ki vplivajo neposredno na izid obračuna, ter prgišča cekinov, s katerimi v igri kupujemo najrazličnejšo robo, boljše napadalce, oblačila in moči. Tekme spremljamo v živo ali čas prevrtimo naprej ter sicer zanimiv del preskočimo. Igra je free to play, kar pomeni, da je v osnovi brezplačna, ni pa v njej težko zapraviti denarja.

Malce bolj resna, a zgolj ameriški ligi posvečena simulacija košarkarskega šefovstva je NBA General Manager 2017: Basketball game. Igro krasijo pravi, vedno sveži podatki o igralcih in ekipah, vsi vidiki upravljanja košarkarskega kluba, od tržnice z igralci do treningov in zaključnih tekem. Dovršena izkušnja med drugim omogoča celo merjenje moči s prijatelji.

Paper Toss je košarka za manj ambiciozne košarkarje med nami. Gre za metanje žoge iz zmečkanega papirja v koš. Akcija še zdaleč ni tako nedolžna, kot se sliši, saj je treba pri metu

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji