Objavljeno: 26.3.2012 09:47 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Marec 2012

Všeč vam je bil A, zato vam bo všeč B

V spletu smo se vsi že srečali s spletnimi stranmi, ki nam glede na naše vedenje ob obisku predlagajo, kaj bi radi brali/kupili/gledali. Ponavadi je taka funkcionalnost del večje celote, gurucue.com pa je spletno mesto, ki počne samo to.

Vsi uporabniki spleta smo že pristali na strani imdb.com, ko smo hoteli razrešiti kak prepir o tem, kdo je igral v določenem filmu. Na dnu vsake strani filma so povezave do sorodnih filmov oziroma filmov, ki naj bi nam bili všeč, če nam je bil všeč tisti prvi. Ponavadi nam sistem predlaga pol ducata filmov, od katerih sta vsaj dva, za katera težko rečemo, čemu sta zraven. Milo rečeno, gre za sistem s številnimi napakami in tu in tam se najdejo spletne strani, ki se trudijo priporočitve narediti bolj natančne.

Gurucue je preprosta in hitra (!) spletna stran, kjer smo po vpisu soočeni s preglednim uporabniškim vmesnikom, ki se deli na dva zavihka. V prvem lahko iščemo po zajetni zbirki filmov, serij, dokumentarcev in iger za igralno konzolo Wii. Ni čisto jasno, čemu so vmes igre, predvsem pa bega to, da so v bazi le tiste za Nintendovo konzolo. O xboxu in PS3 ni ne duha ne sluha. Ko iščemo po bazenu naslovov, izberemo ključno besedo, ki ji lahko dodamo parametre žanr, obdobje produkcije, igralec in režiser. Žal je nemogoče iskati dva igralca hkrati, kar včasih močno zoži rezultate, če se ne spomnimo imena filma. Najdeni film ali serijo lahko ocenimo z oceno od 1 do 5, kar v svetu gurucueja pomeni pritisk na eno od petih ličnih ikonic.

Po oceni več filmov ali serij se lahko preselimo na drugi zavihek, kjer nam spletna stran servira priporočila, ki jih lahko ločimo po žanru. Ok popravljeno ???

Moti predvsem že omenjena omejitev pri iskanju in mešanje naslovov za Wii. Pogreša se tudi seznam vseh filmov, ki smo jih ocenili, in njegovo filtriranje glede na oceno, saj bi tako lahko dobili pregleden seznam najljubših filmov. Sicer bi tak seznam dodal nekaj nove kompleksnosti, ki se je Gurucue otepa, kar je zaenkrat njegova prednost. Kljub temu bi kakšna dodatna funkcija storitev zagotovo obogatila. Načrtujejo še mobilno aplikacijo in možnost namestitve na pametne televizorje, tako da se za prihodnji razvoj ni bati.

Gurucue.com

Priporočilni sistem za ogled filmov, serij in dokumentarcev.

Kje: gurucue.com

Za: Preprost, hiter.

Proti: Ni mogoče iskati več igralcev hkrati, samo igre za Wii.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji