Objavljeno: 31.5.2022 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Junij 2022

Videoteka z igrami

Največja spletna videoteka na svetu Netflix od lani ponuja tudi igre. Naročniki s telefoni iPhone ali tablicami iPad lahko brezplačno uživajo v mobilnih naslovih, v katerih igranja nikoli ne prekinejo nadležni oglasi. S prevzemom razvijalskih podjetij Night School in Boss Fight Entertainment ter z nabiranjem kakovostnih iger z vseh vetrov je Neflixu uspelo ustvariti pravo malo zbirko, ki zasluži podrobnejši pregled.

Začenjamo ga z eno izmed bolj zabavnih iger Netflixovega nabora. Card Blast zahteva osnovno znanje pokra, saj deli karte, ki jih moramo skladno s kvartopirskimi pravili hitro razdeliti v tri prazne vrste, da jih ne razreže grozeča žaga. Vsaka stopnja ima različen cilj, do katerega si pomagamo tudi z različnimi izboljšavami, ki jih kupujemo med odmori.

V času, ko zaradi Luke in Dallasa neprespani hodimo v službo, nam pomaga budnost vzdrževati košarkarska igra Shooting Hoops. Ne gre sicer za pravo športno simulacijo, a takšne niti nočemo, saj bi našega asa težko posnemali. Shooting Hoops je preprosta igra, v kateri bi lahko Dončića celo premagali. Z enim samim dotikom zaslona mečemo žogo na koš. Zadeva se zaplete pri mehaniki, saj žoga ob dotiku odleti glede na raketo, ki je prilepljena nanjo. Če se nam zdi osnovni način spočetka prezahteven, je na voljo olajšana različica igranja s tarčo.

Arkanoid in Brick Breaker z igralne konzole Playstation 3 sta igričarjem poznana naslova, v katerih z loparčkom odbijamo žogo (ali žoge), dokler ne uničimo vseh zidakov posamezne stopnje. Shatter Remastered receptu doda še možnost spreminjanja smeri udarca z različnimi močmi, kot sta veter in sesanje, kar igranje sicer malce zaplete, ker potrebujemo dva razpoložljiva prsta, a ga hkrati naredi zelo zabavnega.

Najzahtevnejšo mehaniko v Netflixovem naboru ima igra Arcanium: Rise of Ahkan, kar zato pomeni resnejšo in dolgotrajnejšo zabavo. Gre za igro s kartami, podobno naslovom Hearthstone, Magic: The Gathering in Slay the Spire. Še najbolj spominja za zadnjega, saj ji manjka element izmenjevanja kart. Navdušila bo vse, ki so jim pri srcu namizne in kvartaške igre.

Za konec omenimo trenutno največkrat preneseno igro iz nabora. Asphalt Xtreme je priljubljen izdelek znanega založnika mobilnih iger Gameloft. Netflix je simulaciji vožnje po zahtevnih terenih odstranil nadležne oglase in nakupe znotraj aplikacije ter jo naročnikom ponudil praktično zastonj.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji