Objavljeno: 9.10.2007 11:18 | Avtor: David Vidmar | Monitor Julij-avgust 2007

Vedno sveže

Brskanje za novimi različicami ni nekaj, s čimer si povprečni uporabnik računalnika krajša čas. K sreči so v File Hippo spisali priročen programček, ki iskanje nadgradenj programov, ki jih imamo nameščene, bistveno olajša.

Program File Hippo Update Checker je zelo enostavno uporabljati. Iz spleta prenesemo datoteko exe, veliko približno 100 KB, in jo shranimo na poljubno mesto. Namestitev ni potrebna, zato lahko programček shranimo na ključek in ga enostavno poženemo na kateremkoli računalniku.

Program si najprej iz spleta naloži zbirko programov, ki jih pozna.

Ko program poženemo, se najprej poveže s strežnikom in samodejno osveži seznam programov, ki jih prepozna. Nato pregleda mape v računalniku in čez nekaj sekund v spletnem brskalniku prikaže seznam programov, za katere so na voljo posodobitve. Sveže različice programov so na voljo za prenos z enim samim klikom iz spletnega servisa File Hippo. File Hippo je sicer ena izmed boljših spletnih zbirk preizkusnih in brezplačnih programov, namenjenih uporabnikom okenskih operacijskih sistemov, ki deluje zelo zanesljivo in varno. Ima pa še eno prednost v primerjavi s podobnimi stranmi - hranijo tudi stare različice programov, tako da lahko po potrebi prenesemo tudi te.

Poišče tudi beta različice programov, če bi si jih morda zaželeli.

Ali je nadgradnja programa potrebna ali ne, je včasih težka odločitev. Največkrat se je najbolje držati pravila "Ne popravljaj, če ni pokvarjeno", velikokrat pa so novejše različice varnejše, imajo manj hroščev in je nadgradnja priporočljiva. Marsikomu je v zadovoljstvo, če ve, da je programska oprema v njegovem računalniku vedno posodobljena.

Izdelovalec trdi, da program ne pošilja nobenih osebnih podatkov in poslanih podatkov ne povezuje z naslovom IP pregledanega računalnika, tako da se za zasebnost ni bati. Kot nerodnost se lahko pokaže edino to, da za zagon zahteva Microsoft .NET Framework 2.0, a ta je dandanes verjetno že nameščen v večini računalnikov, če pa slučajno ni, je namestitev zelo enostavna, saj je ponujen tudi kot neobvezen prenos na Windows Update.

Kot kaže, pa je tudi v računalništvu resnično reklo o bosi kovačevi kobili. Ko smo program preizkušali, žal ni samodejno prepoznal, da je na voljo novejša različica. Naj omenimo še to, da je trenutno še vedno v različici beta, a pri uporabi zaradi tega nismo imeli nobenih težav.

File Hippo Update Checker

Kaj: Iskalnik posodobitev.

Proizvaja: File Hippo, www.filehippo.com.

Cena: Brezplačno.

Za: Enostavna raba, dolg seznam programov.

Proti: Zahteva nameščen Microsoft .NET Framework 2.0.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji