Objavljeno: 29.11.2011 | Avtor: Primož Gabrijelčič | Monitor November 2011 | Teme: android, iPad

Televizija na tablicah

Bi radi na iPadu gledali televizijski program? Enostavno - potrebujete le Apple TV! No, pa ni tako, najde se še kakšna naprava, ki to zmore, denimo Broadway 2T podjetja PCTV Systems. Še več - Broadway bo televizijski program predvajal tudi na osebnem računalniku, na tablici ali telefonu z operacijskim sistemom Android ali na računalniku Mac.

Namestitev Broadway 2T je strašno enostavna. Napravo je na začetku najbolje priključiti z omrežnim kablom v hišno omrežje ali omrežje v podjetju. (Če imate le en računalnik in bi radi Broadway konfigurirali neposredno z njega, pa bo delo malce bolj zapleteno.) Nato se v spletnem brskalniku odpravite na naslov distan.tv, ta vas preusmeri na vašo napravico, in že se znajdete pred vmesnikom za konfiguracijo. To opravite v celoti kar v brskalniku. Spotoma poiščete še kanale DVB-T in, če želite, preusmerite promet na brezžični vmesnik. Broadway sicer ne zna delovati kot dostopna točka (access point), se bo pa brez težav prijavil v vaše brezžično omrežje.

Ko je vse pripravljeno, na tablici ali telefonu odprete brskalnik in se odpravite na že znani naslov distan.tv. Spet vas bo prevezalo do naprave, le da se boste tokrat znašli pred vmesnikom za ogled programov. Izberete želeni program, preverite v mali sličici, da res gledate pravo oddajo, nato pa jo z dvema prstoma povečate čez ves zaslon in uživate. Zadeva deluje odlično, zaradi stiskanja H.264 tekoče tudi po brezžičnem omrežju, le eno zamero smo našli - iz brskalnika na osebnem računalniku ogled programa ne deluje, četudi brskalnik podpira ogled videa po standardu HTML 5. Na osebnem računalniku potrebujete posebno programsko opremo, ki je sicer priložena, a zakaj jo le moramo nameščati, če pa ogled v brskalniku na tablici deluje odlično!?

Broadway 2T je sicer odlična naprava, a zaradi majhne količine programa na kanalih DVB-T neprimerna za slovensko okolje. Morda si ga bo privoščil kdo, ki živi v bližini meje in ima možnost ogleda italijanskih ali avstrijskih programov, meni pa bi bistveno bolj ustrezal model z vhodom DVB-C in mestom za dekodirno kartico. Takoj bi si ga privoščil!

PCTV Broadway 2T

Sprejemnik DVB-T.

Izdeluje: www.pctvsystems.com.

Prodaja: www.domex.si.

Cena: 260 EUR.

Za: Ogled televizije na napravah z operacijskim sistemom iOS in Android, dva sprejemnika.

Proti: Nedokončana programska oprema, ogled programa iz brskalnika na osebnem računalniku ni možen.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji