Objavljeno: 29.11.2022 | Avtor: Boris Šavc | Monitor December 2022

Svetovno prvenstvo

Svetovno prvenstvo v nogometu, poleg olimpijskih iger najpomembnejši športni dogodek na svetu, je v polnem teku in navdušenci po vsem svetu budno spremljajo sleherni trenutek na arabskih zelenicah. Pri tem jim pomagajo naslednje aplikacije za telefone z operacijskim sistemom Android.

Poleg uradne aplikacije mednarodne krovne organizacije Fifa je osrednji digitalni pripomoček za spremljanje svetovnega prvenstva v nogometu zagotovo program Qatar 2022. Ta s preprostim uporabniškim vmesnikom nudi dostop do vseh pomembnih informacij, ki se zgodijo na igrišču in zunaj njega, hkrati pa vsebuje natančen razpored vseh tekem in izide iz preteklosti.

World Football Scores je najpreprostejša aplikacija na tokratnem seznamu in primerna za spremljanje celotnega prvenstva. Vsebina je v njej urejena s priročnimi zavihki, s katerimi preklapljamo med urnikom tekem, stanjem v skupinah, novicami, podrobnejšo statistiko in drugimi informacijami. V nastavitvah lahko izberemo najljubše moštvo in ob pomoči opomnikov ne zamudimo niti ene njihove tekme.

Moštva (ali igralce), ki jih želimo spremljati, določimo tudi ob prvi uporabi programa FotMob. Gre za bolj široko zastavljen programski pripomoček za nogometne navdušence, ki se ne omeji zgolj na trenuten veledogodek ter omogoča izčrpno poročanje o dogajanju okoli izbrancev. Informacije vsebujejo tako izide in sporede kot tudi poročila o poškodbah ter drugih zanimivostih v zvezi z najpomembnejšo postransko stvarjo na svetu. Aplikacija dodatno nudi nekaj priročnih lebdečih pripomočkov, ki jih po želji pripnemo na izbrani zaslon, da podatkov z njih nikoli ne izpustimo izpred oči.

OneFootball je program, podoben vsem zgoraj naštetim. Omogoča spremljanje svetovnega prvenstva v nogometu kot tudi druge tekme priljubljenega športa na klubski ter državni ravni. Opremljen je z lebdečim pripomočkom, ki zbrane informacije zbere na enem mestu domačega mobilnega zaslona.

Na svetovnem nogometnem prvenstvu lahko sodelujemo na različne načine. Poleg obiska pravih tekem ali njihovega ogleda po televiziji nam je na voljo igranje simulacije FIFA Mobile, s katero doživimo spektakel na lastni koži. Igra ima uradno licenco dogodka, zato lahko obujemo navidezne čevlje slehernega nogometaša, ki sodeluje na prvenstvu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji