Objavljeno: 27.6.2018 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Julij-avgust 2018

Sporočanje lokacije

Družabna omrežja so danes polna fotografij in sporočil o avanturah uporabnikov. Prijateljem lahko sledimo na skorajda vsakem njihovem koraku, če lokacije ne izda storitev, ki jo uporabljajo, jo po navadi objavijo sami. Pametni telefoni, ki so dan in noč ob posamezniku, so nadvse pripravni za tovrstno početje. Če tudi sami želimo biti v nenehnem stiku s prijatelji in z znanci, si omislimo naslednjih nekaj aplikacij za naprave z operacijskim sistemom Android.

Foursquare je od nekdaj ena boljših izbir pri sporočanju lokacije drugim uporabnikom. Medtem ko je prvotna aplikacija danes namenjena predvsem iskanju zanimivih postojank v okolici, predstavlja Foursquare Swarm: Check In družabno komponento izvirnega programskega izdelka, ki ji pri sporočanju lokacije ni para.

Naslednja odlična aplikacija za sporočanje lokacije prijateljem in znancem je Glympse – Share GPS location, ki v vsakem trenutku z našo privolitvijo rada izda, kje se nahajamo in kaj počnemo. Uporablja podoben pristop kot Snapchat, a je lokacija časovno omejena, zato ni bojazni, da bi bili za vedno ovekovečeni na spletu.

Family Locator – GPS Tracker je aplikacija za sporočanje lokacije, ki je namenjena bolj zaprtemu krogu uporabnikov, na primer družinam in ožjemu krogu prijateljev. Uporaba je preprosta: tkanje stikov začnemo z izdelavo manjše skupine najbližjih oseb, nakar krog povezanih članov širimo na druge prijatelje in znance, ki jih vključimo s pošiljanjem unikatne številčne kode. Aplikacija med drugim omogoča tudi neposredno sporočanje med člani.

Drugačen pristop ubere aplikacija Kidgy – Parental control & Family Locator App, namenjena predvsem staršem, ki želijo v vsakem trenutku vedeti lokacijo svojega otroka. Poleg sporočanja lokacije ima program vrsto uporabnih zmožnosti, ki bodo navdušile slehernega digitalnega starša. Med njimi velja izpostaviti določanje prepovedanih območij, gumb za klic v sili ter zaščito uporabe telefona.

Sporočanje trenutne lokacije je že pred časom ponujal tudi Google s svojimi Zemljevidi. Funkcijo Latitude je iz Google Maps sicer odstranil, a hitro spoznal napako in zmožnost vrnil na najboljši mogoči način. Sporočanje lokacije je na voljo neposredno v osnovnem seznamu funkcij programa. Ker imajo telefoni z Androidom Zemljevide privzeto nameščene v sistemu, je uporaba programa Maps za osnovno povezovanje s prijatelji najbolj logična.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji