Objavljeno: 28.4.2009 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor April 2009

Spletna realnost

Spletna realnost

Pri Monitorju se, kot je v navadi pri večini medijev, za cene preizkušenih naprav vedno obračamo na uradne uvoznike. Tako naj bi dobili neko realno sliko o tem, koliko naj bi končni kupec plačal za napravo. V zadnjih nekaj letih pa smo tudi v Sloveniji priča izredno hitri rasti spletnih trgovin, ki so praviloma ugodnejše od klasičnih prodajaln. Tem trendom so nekoliko sledile tudi navadne trgovine, ki so začele ponujati vse več popustov, marsikdaj pa odprle tudi lastne spletne trgovine. Še korak naprej pa so spletni primerjalniki cen (o katerih smo v Monitorju že pisali), ki nam hitro in enostavno ponudijo pregled nad cenami v več spletnih trgovinah.

S tem pa so bile tudi cene, ki smo jih sami objavljali, včasih bistveno drugačne od tistih, ki so jih objavljale nekatere spletne trgovine. Tako smo se tudi sami odločili, da odslej pri preizkusih objavimo najnižjo ceno, ki jo premorejo slovenske spletne trgovine. Tako bodo naši preizkusi bolje odsevali dejansko dogajanje na trgu, uporabnikom pa omogočali še lažje odločanje pri svojih računalniških in drugih elektronskih nakupih.

Po novem bomo cene zbirali na www.ceneje.si

Cene bomo v osnovi pobirali s spletne strani ceneje.si, če artikla tam ni, pa iz drugih spletnih trgovin. Seveda če artikla v teh trgovinah ni, se bomo obrnili, tako kot doslej, na uradnega distributerja. To pričakujemo predvsem pri dražji in bolj specializirani opremi, denimo velikih laserskih tiskalnikih, zmogljivih omrežnih stikalih in usmernikih itd. Pri manjših napravah, ki merijo predvsem na domače uporabnike, pa imajo spletne trgovine silno pestro ponudbo, povsem primerljivo s ponudbo uvoznikov.

Seveda se vse več uporabnikov odloča tudi za nakup v tujini (tudi o tem smo že pisali), a tu je načeloma več ovir in drugih spremenljivk, tako da se bomo omejili na najnižje cene, po katerih se določeni artikel dobi v Sloveniji.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji