Objavljeno: 30.8.2022 | Avtor: Boris Šavc | Monitor September 2022

Šolski urniki

Začenja se novo šolsko leto, polno najrazličnejših učnih aktivnosti in dogodkov, ki jim je najlažje slediti s starim dobrim urnikom. Papirnato različico priljubljenega šolskega pripomočka učinkovito nadomestijo digitalne alternative v podobi naslednjih aplikacij za telefone z operacijskim sistemom Android.

Prva aplikacija, ki nadomesti urnik, napisan na papirju, je My Study Life. Gre za programski izdelek, ki je prisoten na različnih platformah ter se odlično povezuje z različnimi napravami. Namenjen je tako učencem kot učiteljem. Obojim omogoča beleženje učnih ur, domačih in kontrolnih nalog, izpitov in drugih šolskih obveznosti. Dodatno vrednost programu dajeta ličen koledar in oblačno shranjevanje vpisanih dogodkov.

Med bolj priljubljenimi digitalnimi urniki na telefonih z operacijskim sistemom Android je Timetable. Odlikuje ga preprost, a učinkovit uporabniški vmesnik, ki olajša vnos učnih ur, nalog, testov in počitnic. Obvlada celo slovenščino in vnose prikaže v dnevnem ali tedenskem pogledu. Program je prilagojen za delo z manjšimi zasloni, omogoča nočni način delovanja, ima lasten lebdeči pripomoček ter samodejno utišanje telefona med načrtovano učno uro.

Naslednji urnik se od tekmecev na Androidu loči po naprednejšem opozarjanju na prihajajoče dogodke. Timetable Planner with alarm for study – Damda ima namreč možnost dodajanja alarmov k posameznim vnosom v urniku in poskrbi, da pomembnejših aktivnosti zagotovo ne zamudimo nikoli več. Digitalni urnik je za nameček ličen in pisan, kot nalašč za sledenje natrpanim šolskim dejavnostim slehernega učenca na sončni strani Alp.

Posamezniki, ki dajo veliko na videz, bodo veseli digitalnega urnika TimeTable++ Schedule, ki se trudi ustreči vsem ob pomoči različnih predlog. Programski pripomoček hkrati omogoča pregled najpomembnejših dogodkov, dodajanje zapiskov in fotografij ter deljenje urnika s prijatelji, sošolci ali z družino.

Zadnja na seznamu digitalnih urnikov za telefone z operacijskim sistemom Android je aplikacija Timetable Deluxe. Gre za izboljšano različico starejšega istoimenskega programa, ki se ji pozitivno pozna daljša prisotnost na trgu. Poleg vseh obveznih zmožnosti tovrstnih programov, ki nas razvajajo v domačem jeziku, poskrbi tudi za beleženje vseh šolskih dosežkov v letu, vključno z ocenami ustnih spraševanj, testov ali izpitov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji