Objavljeno: 23.11.2021 | Avtor: Boris Šavc | Monitor December 2021

Robot čara

Izvajanje čarovnij oziroma trikov je odličen konjiček, s katerimi se zabavajo tako starejši kot tudi mlajši navdušenci. Ker gre za dokaj ročno opravilo, se zdi, da nam telefon pri učenju ter izvedbi ne more dosti pomagati. To je zelo zmotno mišljenje, kar dokazujejo naslednje aplikacije za naprave z Androidom.

Pregled čarovniških programov začenjamo z odlično aplikacijo za začetnike v svetu rokohitrskih trikov. 52Kards ima ogromno nasvetov za izvajanje trikov s kartami, učenje tehnike ter bogato zalogo trikov najrazličnejših stopenj težavnosti in občudovanja. Vsi opisi so opremljeni s profesionalno izdelanimi video posnetki. Ponudbo dopolni v program vgrajena trgovina s čarovnijami zunaj kvartopirskih okvirov ter čisto pravimi pripomočki za izvajanje najprepričljivejših iluzij.

Dokaj draga, na 85 evrov ocenjena aplikacija Inject 2 je pravo orodje za izvajanje trikov in iluzij. Pomaga nam pri izvajanju čarovnij, ne da bi občinstvo to vedelo. Najbolje se izkaže v povezavi s pametno uro z operacijskim sistemom Wear OS. Preizkusne različice programa žal ni, zato se je pred nakupom dobro prepričati o ustreznosti glede na potrebe s priloženo video predstavitvijo.

Zbirka trkov s kartami Magic Tricks by Mikael Montier pri izvajanju čarovnij uporabi kar telefon. Prvi trik Scratch Card izbrano karto občinstva prikaže na mobilnem zaslonu, ko ga izbrani opazovalec podrgne s prstom. Kako se trik izvede, si lahko ogledamo zastonj, medtem ko je za samo izvedbo treba plačati tri evre. Vse trike v aplikaciji odklene tako imenovani VIP-dostop, ki nadobudnega čarovnika enkratno olajša za trideset evrov.

Zadnji dve aplikaciji na seznamu čarovniških mobilnih pripomočkov sta poznani vsem, a jih morda za učenje trikov še nismo potrebovali. Prva je največja svetovna spletna knjižnica s programskim bralnikom Amazon Kindle na telefonih z okusom Androida. Na njej si lahko med drugim omislimo odlični začetniški vodnik Magic: The Complete Course čarovnika, ki sliši na ime Joshua Jay.

Podobno je prava zakladnica čarovniškega znanja največja spletna videoteka Youtube. Najbolj priljubljeni izvajalci trikov, katerih kanali razveseljujejo na milijone oboževalcev magije, so Chris Ramsay, Rich Ferguson, Julien Magic, Magic Murray, Daniel Fernandez, Julius Dein, Wes Barker, Jack Nobile, Jay Sankey, Rick Smith Jr., Evan Era, Andy Gross in Patrick Kun.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji