Objavljeno: 28.12.2017 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Januar 2018

Ricoh SP 400DN

Ricohov SP 400DN je preprost, a zmogljiv tiskalnik, tak, da nanj hitro pozabimo. Namenjen je nekoliko zahtevnejšim domačim uporabnikom, posameznim manjšim pisarnam ali pisarniškim delavcem, ki potrebujejo lastno napravo. Je dovolj kompakten, da ga lahko postavimo tudi ob računalnik na pisalno mizo.

Na desni strani ima manjši zaslon stanja, pod njim pa par funkcijskih tipk. Spodaj je predal, ki je glede na cenovni razred razmeroma velik, drži 250 listov, še 100 listov pa lahko naložimo v samostojni podajalnik. Črka »D« v imenu kaže na samodejno enoto za tisk na obe strani, to je sploh v pisarniških okoljih zelo dobrodošlo. Enako velja za omrežni vmesnik, seveda poleg klasičnega vmesnika USB.

Tiskalnik je v svoji skupini solidno hiter, nazivna hitrost tiska je 30 strani na minuto, na prvo stran naj bi čakali 6,5 sekunde. Naši preizkusi so te številke načeloma potrdili – pri daljšem tisku besedila smo namerili 28 strani na minuto, na prvo stran pa smo čakali 8 sekund (ob vnaprej ogretem tiskalniku). Po daljšem premoru (nekaj ur) je potreboval 18 sekund, da se je ogrel in natisnil prvo stran. To je dober dosežek. Hiter ostane tudi pri tisku grafike, uporaba enote za tisk na obe strani pa k času tiska doda približno 50 %, kar je pričakovano.

Kakovost izpisa je dobra, gre za enega cenejših črno-belih tiskalnikov, ki zmorejo ločljivost 1200 × 1200 pik na palec. Priporočena mesečna obremenitev je 50.000 izpisov, to ga spet dvigne nekoliko nad vstopne modele. Cena izpisa je bolj povprečna, novemu tiskalniku je priložen toner za 1500 izpisov, kasneje si lahko omislimo toner za 2500 ali 5000 izpisov. Cena izpisa pri slednjem je 2,6 centa na stran.

Ricoh SP 400DN

Vmesniki: USB, omrežni.

Velikost (razred): A4 (cenejši ČB).

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal) + podajalnik za 100 listov, PCL, PS, 256 MB.

Ločljivost in hitrost: 1200 × 1200 pik na palec, 30 strani na minuto (ČB).

Prodaja: www.vibor.si.

Cena: 203 EUR, ČB stran 2,6 centa.

Za: Enostavnost dela, solidna hitrost izpisa.

Proti: Povprečna cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji