Objavljeno: 28.11.2023 | Avtor: Boris Šavc | Monitor December 2023

Prilagojeni na sedanjost

Applov mobilni operacijski sistem je z zadnjo nadgradnjo iOS 17 pridobil številne nove zmožnosti, ki med drugim omogočajo uporabo zaslona med polnjenjem ter interaktivne lebdeče pripomočke na domačem zaslonu. Poleg hišnih aplikacij programerjev iz Cupertina svežo zmogljivost telefona iPhone najbolje izkoriščajo naslednji programi.

Ena boljših aplikacij, ki nam priskoči na pomoč z blokiranjem motečih dejavnikov in poskrbi, da pravočasno dokončamo delo, je Focused Work. Ponaša se z novimi lebdečimi pripomočki, s katerimi v navezi z operacijskim sistemom iOS 17 še lažje upravljamo časovnike in si zagotovimo, da ostanemo na pravi poti. Med časovniki najdemo tudi takšnega, ki dela na ugasnjenem zaslonu ob polnjenju telefona (angl. StandBy).

Zvoki v ozadju so pogosto moteči, a občasno tudi dobrodošli, da ustvarijo primerno zvočno podlago za osredotočeno delo ali sprostitev. Z več kot 50 zvoki, vgrajenimi v aplikacijo Dark Noise, lahko enostavno najdemo popoln hrup v ozadju ne glede na to, ali se učimo za izpit, si umirjamo misli ali se trudimo zaspati. Z uporabo lebdečih pripomočkov, ustvarjenih za iOS 17, lahko hitro preklapljamo med najljubšimi zvoki na domačem zaslonu ter jih nadziramo tudi z zaklenjenega zaslona.

Telefon iPhone se odlično znajde v vlogi digitalne knjige receptov, zato kuharskih aplikacij zanj ne manjka. Crouton je idealna aplikacija za organiziranje receptov in poenostavitev načrtovanja obrokov. Z nadgradnjo na iOS 17 lahko na pripomočku z domačega zaslona kadarkoli preberemo jedilnik in enostavno sledimo korakom izbranega recepta ter časovnikom na zaklenjenem zaslonu.

Za zdravje in telesno pripravljenost bodo poskrbeli z operacijskim sistemom iOS 17 usklajeni lebdeči pripomočki aplikacije Peak. Na domačem zaslonu si z njo ogledujemo korake, porabljene kalorije, podrobnosti vadbe in več. Informacije osvežimo zgolj z dotikom posameznega pripomočka, ne da bi morali pri tem odpreti aplikacijo. Poleg tega vsi pripomočki aplikacije Peak zdaj podpirajo funkcijo StandBy, tako da je statistika vidna tudi, ko se telefon polni.

Pregled zaključimo, kot se spodobi – s spanjem. Sledilnik spanja aplikacije Rise uporablja znanstveni pristop za optimizacijo naših vzorcev spanja in za večjo produktivnost čez dan. Z uporabnim pripomočkom na domačem zaslonu telefona z operacijskim sistemom iOS 17 nam bo energetski urnik programa dostopen ves dan. Med drugim bomo tako obveščeni, kdaj je najboljši čas za umiritev na koncu dneva, ki prinese najmirnejši spanec.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji