Objavljeno: 30.6.2020 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Julij-avgust 2020

Postani vloger

Ustvarjanje video dnevnika je iz dneva v dan bolj priljubljeno tako med mladimi kot starejšimi Slovenci. Da bi postali nova zvezda spletišča Youtube, potrebujemo veliko volje, dobro idejo ter naslednje aplikacije za naprave z mobilnim operacijskim sistemom Android.

Prva aplikacija, brez katere na telefonu ne bo Youtube slave, je YouTube Studio. Uradna aplikacija spletišča omogoča nadzor video kanala na poti. Kjerkoli in kadarkoli nam postreže s statistiko obiska, z objavljenimi komentarji, zaslužkom in podobno. Omogočeni so komunikacija s sledilci, nalaganje predstavitvenih sličic za video posnetke ter načrtovanje novih objav. Kot vloger spletišča Youtube smo upravičeni do izčrpnih poročil o razvoju našega kanala, naročnikih in predvajanjih, ki so jih naši izdelki dosegli. Ker na telefonu Android ni omogočen dostop do namizne različice spletišča Youtube, je Studio obvezna oprema slehernega vlogerja.

Naslednji je na vrsti pripomoček za urejanje video posnetkov. KineMaster je presenetljivo sposoben video urejevalnik, ki omogoča preprosto delo z zahtevnimi projekti. Kljub enostavnemu uporabniškemu vmesniku zna delati s plastmi, z učinki, s prehodi, slikami in z besedilom.

Odvisno od vsebine video dnevnika nam hitro pride prav tudi snemalnik dogajanja na telefonskem zaslonu. Med boljšimi je AZ Screen Recorder, ki za delo ne potrebuje korenskega dostopa do naprave, ni časovno omejen, na posnetke ne dodaja vodnega žiga, nima oglasov in je zelo preprost za uporabo. Središče programa je plavajoče akcijsko kolo, ki v vsakem trenutku omogoča zajemanje zaslonske akcije. Med drugim dovoli, da snemanje začasno ustavimo in nadaljujemo nekje drugje.

Dober Youtube kanal ima poleg zanimivih video posnetkov dobre predstavitvene sličice. Te morajo v sekundi pritegniti oko obiskovalca in ga z močnim sporočilom v zelo kratkem času spremeniti v gledalca. Najboljše mobilno orodje za ustvarjanje predstavitvenih sličic in pasic je Thumbnail Maker.

Na spletu objavljeni video posnetki niso nič vredni, če ni ljudi, ki bi si jih ogledali. Med dobre prakse promoviranja sodijo ključne besede, s katerimi na kratko opišemo vsebino in pritegnemo točno določeno ciljno občinstvo. Mobilni program Tag You pomaga pri snovanju najprimernejših ključnih besed, ki nam bodo zagotovo prinesle več ogledov, naročnikov ter navsezadnje tudi denarja. Vsi viralni video posnetki so imeli ključne besede, ki so privabljale gledalce kot najmočnejši magnet.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji