Objavljeno: 30.6.2020 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Julij-avgust 2020

Plačaš enkrat in igraš

Applov telefon je odlična prenosna konzola, ki omogoča kakovostno igranje raznovrstnih naslovov. Na tržnici App Store je največ brezplačnih iger s kasnejšimi nakupi. Drug način igričarske zabave ponuja Apple Arcade, naročniški servis, ki za mesečni znesek omogoča brezplačno igranje. Oba našteta pristopa ne sežeta niti do kolen klasičnim igram, za katere uporabnik plača enkrat, nakar se z njimi zabava na stotine ur. Brez dodatnih stroškov ali nadležnih reklam.

Pravi igričarji vedo, da 10 evrov, kolikor zahtevajo na tržnici App Store za Dead Cells, torej za kakovostno igro, ki ponuja skorajda neskončno število ur zabave, ni veliko denarja. Neodvisni naslov, ki je zaslovel na igralnih konzolah, se na telefonu odlično znajde. Akcijsko avanturo z naključno izdelanimi stopnjami je mogoče povsem spodobno igrati z navideznimi tipkami zaslona, občutljivega za dotik. Igra nam celo dovoli, da kontrole po želji premaknemo in jih po svoje prilagodimo, da dosežemo čim boljši oprijem med igranjem. Na voljo je tudi način Auto-Hit, s katerim med igranjem ni treba skrbeti za napadanje. Seveda lahko na telefon priklopimo fizični igralni plošček, a potem to ni več pravo mobilno igranje.

Podobna je igra Slay the Spire, ki jo od nedavnega za 11 evrov ponujajo tudi na tržnici App Store, a le v smislu naključnega potovanja skoznjo. Slay the Spire je namreč igra s kartami, kjer z vsakim bojem dobimo boljšo opremo za nadaljevanje nevarne avanture. Ker je igra vsakič drugačna in skrivnosti odklepa spotoma ter počasi, ponuja resnično neomejeno zalogo zabave.

Downwell (3,5 evra) je strelska igra retro videza. Zaradi preproste nadzorne sheme je kot nalašč za igranje na telefonu. Igralec vsakič pade v naključno ustvarjen vodnjak z najrazličnejšimi sovražniki ter redko posejanimi zatočišči. Sovražnikom skače na glavo in si z njimi polni zalogo streliva, ki ga uporabi za utiranje poti in odstranjevanje bolj trdoglavih nasprotnikov. V nekaterih zatočiščih najde trgovca, ki rade volje proda boljšo opremo za doseganje vsakič večjih globin.

Naslednja igra, za katero nam nikoli ne bo žal treh evrov in pol, je interaktivna zgodba s preprostim naslovom Florence. Čeprav še zdaleč nima dolžine predhodno predstavljenih iger, v bistvu je precej kratka, se v Florence vsi elementi zlijejo v čustveno mojstrovino, ki je še dolgo ne bomo pozabili.

ELOH (3,5 evra) pregled svojega denarja vrednih iger v operacijskem sistemu iOS zaključi z umirjenim igranjem ter s sproščujočimi zvoki, ki igranje sicer miselne igre pretvorijo v užitkarsko meditacijo, ki ji ni para.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji