Objavljeno: 27.3.2018 | Avtor: Boris Šavc | Monitor April 2018

Pametni ljubitelji psov

Pes je človekov najboljši prijatelj, edino živo bitje, ki te je vedno veselo, ko prideš domov. Pri druženju z njim nam pridejo prav naslednje aplikacije za telefone in tablice z mobilnim operacijskim sistemom Android.

Učenje psa je eno najnujnejših in najzahtevnejših opravil slehernega ljubitelja štirinožnih prijateljev. Pri vzgoji kosmatinca nam pomaga aplikacija Dog Training, ki premore številne trike in nasvete, primerne za vse načine pasjega učenja. Brezplačen programski pripomoček nam pomaga reševati težave, ki se pojavijo pri osvajanju priljubljenih metod. Čeprav program ni tako učinkovit kot profesionalni učitelj, bo za osnovne potrebe povsem zadostoval.

Zdravje zvestega prijatelja zagotavlja uporaba mobilne aplikacije 11pets: Pet care. Med zmožnostmi programa najdemo urnik, s katerim sledimo obiskom pri veterinarju, cepljenju in jemanju drugih zdravil, ter dnevnik, ki nadomesti zdravstveni karton in v katerega si zapisujemo dogodke v povezavi z zdravjem našega psa, na primer temperaturo, težo in druge pomembne informacije. Beležke niso omejene na pisano besedo, saj ima aplikacija tudi slikovno galerijo, ki hrani fotografije ljubljenčka.

APCC by ASPCA je ena izmed nujnih aplikacij, ki jih na telefonu z operacijskim sistemom Android sleherni lastnik psa preprosto mora imeti. Gre za zbirko podatkov vseh zdravju škodljivih rastlin, hranil, zdravil in drugih nevarnosti, ki pretijo kosmatemu prijatelju. Priročen kalkulator je namenjen ugotavljanju, kako resna je nevarnost, ko pes užije zanj strupeno stvar. Rezultat računanja jee odvisen od snovi, ki jo je požrešnež pojedel, količine in lastne teže. Da je stvar resna, govori podatek, da podjetje, ki aplikacijo ponuja, na leto obravnava več kot 180.000 zastrupitev.

Psi se neradi fotografirajo, zato je običajna fotografska seansa z bevskajočim življenskim sopotnikom prava muka. Težavno opravilo omili program BarkCam, ki pasjo pozornost ravno v pravem trenutku pritegne z različnimi zvoki. Med najbolj priljubljenimi so hišni zvonec, gasilska sirena in mijavkanje. Izdelke po uspešnem fotografiranju na način družabnega omrežja Instagram opremimo z raznimi filtri in nalepkami, omogočeno pa je tudi osnovno urejanje shranjenih slik.

Za konec predstavljamo še priročno aplikacijo, ki skupaj z istoimenskim fizičnim nastavkom skrbi, da se nam pes nikoli ne izgubi. Z aplikacijo Tractive GPS Dog and Cat Finder (Beta) bomo vedno vedeli, kje je kosmatinec z napravo GPS, obenem bomo nemudoma obveščeni, če bo potepuh zašel onkraj vnaprej določenega območja. Program je brezplačen, naprava pa stane petdeset evrov, kar je še vedno ceneje kot prava ograja ali tiskanje plakatov s podobo pogrešanega psa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji