Objavljeno: 28.1.2014 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Februar 2014 | Teme: tablica, samsung

Otroška tablica

Tablice z operacijskim sistemom Android so najrazličnejših oblik in zmožnosti. Med raznovrstno ponudbo na trgu vsakdo najde nekaj zase. Zanimiva tržna niša so tablice za otroke. Malčki so nad mobilnimi napravami navdušeni, to staršem navadno ni povšeči, saj gre za drage in poškodbam podvržene stvari. Izdelovalci so za najbolj boječe med nami pripravili ponudbo izdelkov, namenjenih predvsem našim potomcem.

Samsungova tablica Galaxy Tab 3 Kids je namenjena otrokom. Že na daleč jo izdajajo žive barve in priloženo ohišje, ki ima v dražji različici priročno držalo, v katerem domuje tudi uporabno otroško pisalo. Oblačila so tablici krojena po meri, obenem pa jo varujejo pred udarci in morebitnimi poškodbami. Razen spremenjenih gumbov in položaja kamere gre za napravo, ki je enaka Samsungovi tablici Galaxy Tab 3 7.0. S slednjo si deli sedem palcev velik zaslon TFT LCD z ločljivostjo 1024 × 600, dvojedrni procesor Marvell s hitrostjo 1,2 GHz, 8 GB prostora za shranjevanje podatkov in nameščanje aplikacij, razširljivost s karticami mikro SD (do 64 GB), 4000 mAh veliko baterijo in kameri, sposobni zajemanja okolice s kakovostjo 1,3 ali 3 MP.

Tablica Galaxy Tab 3 Kids poganja operacijski sistem Android v različici 4.1. Razdeljena je na dva pola. Staršem je namenjen Samsungov uporabniški vmesnik TouchWiz, medtem ko bodo otroci običajno deležni samosvojega, z živimi barvami in igrivimi aplikacijami naphanega okolja, ki je ob pomoči zmogljive starševske zaščite pod popolnim nadzorom skrbnika sistema. Otrokom določimo dovoljene programe in drugo digitalno vsebino, za katero mislimo, da je primerna nedolžni mladeži. Omejimo jim lahko čas uporabe tablice ali onemogočimo uporabo spletnega brskalnika. Otroci se s tablico in priloženimi programi v vrednosti slabega evrskega petdesetaka igrajo, fotografirajo in rišejo.

Nakup Samsungove tablice za otroke je smiseln in opravičljiv. Naprava zlahka izpolni visoka pričakovanja skrbnih staršev, obenem pa hitro navduši že zelo zahtevne malčke. Želeli bi si le zmogljivejše starševske zaščite s podrobnejšim nastavljanjem in nižjo ceno, ki bi bila primernejša osnovnemu namenu korejskega izdelka.

Samsung Galaxy Tab 3 Kids

Tablica z operacijskim sistemom Android.

Prodaja: www.janustrade.si.

Cena: 265 EUR.

✓    Obstojno in do otroka prijazno ohišje, uporabniški vmesnik za malčke, starševska zaščita.

✗    Ločljivost, cena.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji