Objavljeno: 28.5.2013 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Junij 2013 | Teme: oblak

Oblačno kopiranje

Oblačne shrambe so se v tehnološki srenji dobro ustalile. Nadomestile so potrebo po fizičnem prostoru za shranjevanje podatkov, ki jih imamo vedno ob sebi. Gneča na trgu je precejšnja. Ker nobeno spletno shranjevanje podatkov ni povsem zanesljivo, je dobro, da imamo vedno kak adut v rokavu. Je Copy dostojna rezerva glavnim igralcem s tega področja?

Enostavno deljenje datotek brez velikostnih omejitev

Enostavno deljenje datotek brez velikostnih omejitev

Shramba Copy začetnika razveseli z darežljivimi 15 GB prostora na oblačnih diskih. Čeprav uradno vabilo obljublja izboljšano deljenje datotek, večjo varnost in poslovno naravnanost, je glavni magnet sveže oblačne shrambe neverjetnih 5 GB dodatnega prostora, ki ga dobimo ob uspešno povabljenem prijatelju. Ponudba je bojda začasna, zato se splača pohiteti.

Copy je na voljo v vseh oblikah in okusih. Oblak uporabljamo ob pomoči spletne aplikacije ali namenskih aplikacij za operacijske sisteme Windows, OS X, Linux, Android in iOS. Med boljše zmožnosti velja izpostaviti enostavno spletno dodajanje in deljenje datotek. Ob obisku spletne strani nam Copy takoj ponudi, da vanj »vržemo« poljubno število datotek. Če izbranke res povlečemo na posebej označeno mesto, nam sistem v zameno poda povezavo in okence, v katero vpišemo ciljnega naslovnika oziroma naslovnike. Copy ne pozna velikostnih omejitev posameznih datotek, zato lahko prek oblačne shrambe na opisani način pošljemo poljubno velike datoteke, ne glede na omejitve poštnega predala prejemnika.

Po vzoru bolj priljubljenih oblačnih shramb tudi Copy po želji sinhronizira fotografije z Applovih ali androidnih mobilnih naprav. Privzeto možnost ni omogočena. Mobilna aplikacija poleg pošiljanja vsake posnete fotografije v oblak pozna še zanimivo možnost predogledov. V posebnem načinu nam naložene datoteke namreč predstavi s pomanjšanimi sličicami dejanske vsebine, tako da po njih brskamo brez potrebe po prenašanju z oblaka. Res nam način prikaže na primer le prvo stran dokumenta, a za hiter vpogled je dovolj. Copy je zanimiva oblačna shramba, ki je sicer lahko alternativa velikim imenom s tega področja, a ji za glavno vlogo zmanjka inovativnosti, s katero bi presegla tekmece.

Copy

Oblačna shramba.

Prodaja: www.copy.com.

Cena: Brezplačno.

✓    Darežljivost, enostavnost, predogled vsebine.

✗    Ne izstopa iz povprečja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji