Objavljeno: 24.12.2019 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Januar 2020

Novoletno zategovanje pasu

Januar je običajno mesec, ko je naša denarnica najtanjša. Po veselem decembru nastopi čas varčevanja. Okrevanje lahko pospešijo aplikacije za naprave z Androidom, ki še tako zavožene domače finance spravijo v red.

AndroMoney je ena najbolj priljubljenih in uspešnih mobilnih rešitev za nepopravljive zapravljivce. Uporabljati jo je mogoče tako na spletu kot na telefonu, tako da je dosegljiva od vsepovsod. Zna delati z več računi hkrati, se na željo uporabnika poveže z Microsoftovimi preglednicami Excel, težav pa ji ne predstavlja niti menjava denarnih enot. Uporaba programa je, zahvaljujoč učinkovitemu uporabniškemu vmesniku, preprosta. V zameno za oglase je AndroMoney na voljo brezplačno.

Aplikacija Financial Calculators je bogata zbirka najrazličnejših digitalnih žepnih računalnikov, ki nam pomagajo vzpostaviti ravnovesje v osebnem proračunu. Med njimi so izračun odplačevanja posojila, ki hitro razkrije, kakšni stroški in obresti nas čakajo pri odplačevanju, kalkulator, ki pri plačilu večerje preveri, kakšna je primerna napitnina, ter računanje donosa kupljenih obveznic ali delnic. Financial Calculator ni ravno aplikacija za upravljanje domačih financ, ampak pripomoček, ki prepreči marsikatero slabo odločitev.

Osrednja prednost varčevalnega programa Goodbudget je sinhronizacija med napravami najrazličnejšega porekla. Program lahko uporabljamo na telefonih z Androidom, tablicah iPad in na spletu. Prihodke, stroške in druge vnesene podatke po potrebi izvozimo v datoteko CSV, QFX (za uvoz v priljubljeni namizni program Quicken) ali OFX (Microsoft Money). Goodbudget je med preprostejšimi rešitvami, ki osnovne zmožnosti ponujajo zastonj. Naprednejše funkcionalnosti so na voljo naročnikom.

Pristop aplikacije Money Manager se od tekmecev razlikuje po grafični predstavitvi denarja, ki ga program upravlja. Namesto golih številk se osebni denarni tok predstavi v barvah in sliki. Za varnost poskrbijo vhodna številčna koda, orodja za varovanje in obnavljanje podatkov ter izvoz v Microsoftov program Excel.

Program, ki je plod slovenske programerske pameti, Toshl Finance ima sodoben uporabniški vmesnik in podpira tako konkurenčne mobilne platforme kot namizne operacijske sisteme. Omogoča dodajanje prihodkov, popisovanje enkratnih, ponavljajočih se odhodkov in postavljanje ciljev. Transakcije so prikazane na časovnem traku. Mobilna aplikacija nam olajša predvsem vnos izdatkov, saj je pametni telefon ob nepričakovanem trošenju vedno pri roki. Če smo bolj pozabljive sorte, si po želji nastavimo uro, ob kateri nas program vsak dan opomni, da je čas za posodobitev finančnih podatkov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji