Objavljeno: 24.9.2013 | Teme: zlati Monitor

NEC M271W

Družba NEC ne potrebuje posebne predstavitve, saj gre za dolgoletnega izdelovalca projektorjev, ki ima bržkone eno najbolj pestrih ponudb na trgu. Podjetje, ki obvlada tako tehnologijo LCD kot DLP prikazovanja slike, je močno dejavno prav na poslovnem in izobraževalnem segmentu projektorjev. Preizkušeni model NEC M271WG po svojem poslanstvu sodi predvsem v izobraževalna okolja in manjše do srednje velike sobe. Pohvali se namreč lahko z visoko ločljivostjo in lepo sliko, ki gre tudi na račun nekoliko nižje svetilnosti (2700 lumnov ANSI oziroma le 2160 lumnov ANSI v varčnem načinu),  zato se kljub temu odreže najbolje v vsaj delno zatemnjenih prostorih. Do okolja prijazno delovanje ima več pozitivnih plati, od nižje porabe energije do zelo dolge življenjske dobe žarnice (ta naj bi po zagotovilih izdelovalca v varčnem načinu dočakala kar 10.000 delovnih ur). Projektor je bil tudi med najtišjimi na tokratnem preizkusu, kar je vsekakor hvalevredno.

Uporabniki bodo cenili prilagodljivost prikaza slike z možnostjo kar 1,7-kratne optične povečave in vrsto funkcij popravljanja trapeza in nagiba. NECov projektor blesti tudi na področju priključkov, saj na hrbtni strani najdemo celo vrsto priključkov za prikaz slike oziroma videa (HDMI, 2x VGA, S-Video, RCA ...), omrežni vmesnik in vtič USB, ki omogoča enostavno predvajanje fotografij (podprt je zapis JPEG) s ključkov USB. Dodano vrednost projektorja predstavlja tudi programska oprema DisplayNote Presenter, ki omogoča več uporabnikom, da sodelujejo pri prikazu vsebine.

NEC M271WG bo brez težav predvajal tudi bogate večpredstavne vsebine polne visoke ločljivosti, gledalci v manjših sobah pa se bodo lahko zadovoljili z zvokom, ki ga pričara vgrajeni zvočnik (moči 10 W), sicer pa lahko iz stereo vhoda zvok speljejo tudi na zmogljivejšo zvočno rešitev.

V vsakem primeru gre za zelo vsestranski projektor, ki se odlično znajde tako v poslovnem kot domačem okolju, nekoliko slabše svetlobne zmogljivosti pa upraviči s prikazano sliko, tihim delovanjem in številnimi funkcijami. Bogati zaslonski menuji so na voljo v številnih jezikih, a bomo slovenščino med njimi zaman iskali.

NEC M271W

Tip: 3 x LCD. 

Ločljivost: 1280 x 800 pik. 

Svetlobni tok: 2700 ANSI. 

Kontrastno razmerje: 3000 : 1. 

Cena: 610 EUR, žarnica 330 EUR.

Uvoznik: www.acord-92.si. 

✓    Kakovost slike, dolga življenjska doba žarnice. 

✗    Ni slovenskih menujev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji