Objavljeno: 28.8.2018 | Avtor: Boris Šavc | Monitor September 2018

Nazaj v šolo – Android

Šola ne razlikuje med uporabniki telefonov iPhone in tistih z operacijskim sistemom Android – vsi morajo znati isto snov pod enakimi pogoji. Tako kot se razlikujejo pristopi posameznika, so različni tudi programski pripomočki obeh (mobilnih) svetov. Predstavljamo vam izbor učnih pripomočkov za naprave z Googlovim Androidom.

Studious je v osnovi koledar, ki na telefonu z operacijskim sistemom Android skrbi za sledenje šolskim obveznostim, urniku in nalogam. Podrobnejši preizkus programa nam razkrije številne dobrodošle zmožnosti, med katerimi velja omeniti samodejno utišanje telefona med poukom, opozarjanje na roke, ko je treba nalogo oddati, in zapisovanje zapiskov, urejenih po posameznih predmetih.

Androidno učenje s karticami StudyBlue Flashcards & Quizzes je oplemeniteno z dodajanjem slik in video posnetkov, ki poleg besedila sestavljajo zmagovito kombinacijo pri izdelavi učnega gradiva za najrazličnejše predmete in teste. Učenje s programom je učinkovito in priročno, z njim nam je dostop do piljenja znanja omogočen na vsakem koraku.

Žepni računalnik Formulas Lite je veliko več od navadnega kalkulatorja, poleg matematike nas podpira pri učenju fizike in kemije, zna razložiti postopke pri reševanju številnih nalog iz vseh teh treh predmetov, vgrajen ima pretvornik merskih enot in celoten periodni sistem. Program je brezplačen, a vsebuje oglase. Kljub imenu profesionalne oziroma plačljive različice ni na voljo.

Smart Study Plan ni namenjen zgolj šolarjem, saj se od podobnih pripomočkov razlikuje po razvrščanju učnih obveznosti, ki jih pri vnosu opremimo s težavnostno stopnjo in pomembnostjo. V navezi z naravo našega učenja nam program samodejno izdela učni načrt, ki bo primeren tako za redne učence in študente kakor tudi za obiskovalce izrednega študija ali večerne šole.

Učenje dandanes motijo družabna omrežja, spletne vsebine, video spletišča in druge privlačne zadevščine, ki jim ni videti konca. Težave z zbranostjo pri učenju odpravlja program Forest: Stay focused. Način delovanja aplikacije je preprost, a briljanten. Vsakič, ko so na sporedu učne obveznosti, si nastavimo števec. Ko ta odšteva, na zaslonu naprave raste drevo. Če se med učenjem pregrešimo in zapustimo aplikacijo Forest ali preklopimo na drug program, drevo umre. Forest nam pomaga, da učenja, dela ali druženja s prijatelji ne prekinjajo moteča opozorila družabnih omrežij ali drugih aplikacij.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji