Naš izbor na Androidu, iPhonu in Windows Phone

Telefonske aplikacije, ki so našim preizkuševalcem ta mesec najbolj ostale v spominu.

Boris Šavc: Android

 Reverse Tethering NoRoot Free. V okolju brez brezžične povezave nam priskoči na pomoč program, ki spletno povezavo z računalnika deli s telefonom, povezanim s kablom.

 Boost+. HTCjev program za sproščanje sistemskih virov je poslej na voljo tudi na telefonih, ki niso tajvanskega porekla.

 Join by joaoapps. Join predstavlja povezovanje različnih naprav na način nekdaj priljubljenega Pushbulleta, ki med drugim vsebuje tudi pošiljanje besedilnih sporočil z računalnika PC.

 Universal Copy je rešitev, ki jo uporabimo, ko kopiranje besedila v operacijskem sistemu Android zataji.

 Confide je program za medsebojno sporočanje, ki s šifriranjem in drugimi priboljški komunikacije skrbi za zasebnost med sogovorniki.

 ProtonMail – Encrypted Email je največja svetovna storitev elektronske pošte, ki korespondenco vestno šifrira s programom PGP.

 Work Folders. Microsoft predstavlja aplikacijo, v katero lahko shranimo datoteke, do katerih dostopamo z drugimi napravami in računalniki tudi brez spletne povezave.

 DroidID. S programom DroidID uporabimo bralnik prstnih odtisov na izbranem pametnjakoviču za odklepanje Applovih računalnikov.

 Hermit - Lite Apps Browser je zbirka priljubljenih spletnih aplikacij, ki na telefonu zlahka zamenjajo namenske in pohitrijo delovanje telefona ter varčujejo z baterijo.

 Quote|Feedly RSS reader. Sodobnih odjemalcev novičk RSS je iz dneva v dan manj, zato smo programa Quote, ki podpira tako storitev Feedly kot Inoreader, toliko bolj veseli.

 Task Manager To Round je seznam opravil, namenjen uporabnikom, ki imajo naloge radi vizualno predstavljene.

 TapStack. Se vam zdi pošiljanje fotografij trenutka vašim prijateljem zapleteno? Poizkusite TapStack. Pohitite, saj ni gotovo, da bo storitev preživela.

 Microsoft Sprightly. Izdelek Microsoftovega laboratorija Garage Sprightly nam pomaga izbrani predmet predstaviti v najboljši možni luči prijateljem ali bodočim strankam.

 Lollicam -fun video selfie cam je sinonim za zabavno sebčkanje z video posnetki, opremljenimi z animacijami, ki jih po želji delimo v najbolj priljubljenih družabnih omrežjih.

 Instant – Quantified Self je učinkovit pripomoček za sledenje vsakdanjim dejavnostim, od uporabe aplikacij na telefonu do spanja, rekreacije in porabljenega časa na poti.

 Klara. Preproste napovedovalke vremena z imenom Klara bodo veseli tudi zahtevnejši uporabniki.

 Flail Rider. Barvita igra, v kateri z bodičasto kroglo, pripeto na petdeset različnih vozil, rušimo okolico, neverjetno hitro zleze pod kožo.

 Bombing Bastards: Touch! je sodobna različica priljubljenega Bombermana z lastno enoigralsko kampanjo.

 Headshot Heroes. Nogometni navdušenci, ki gledajo v svet skozi 8-bitna očala, naj ne spregledajo zmešane igre brcanja žoge z naslovom Headshot Heroes.

 Rope Racers je prava večigralska igra dirkanja po vrveh s trideset zabavnimi liki.

Jure Forstnerič: iPhone

 Mattermost je brezplačna odprtokodna alternativa priljubljeni storitvi Slack, ki jo gostimo na lastnem strežniku, seveda ima tudi aplikacijo.

 Hours Keeper. Aplikacija, namenjena spremljanju ur, za vse, ki ure razdeljujejo oziroma obračunavajo različnim strankam.

 E-poslovalnica za študente. Uradna aplikacija podjetja e-Študentski Servis, namenjena študentom, ki lahko v njej iščejo prosta dela, pregledujejo zaslužek, naročujejo napotnice itd.

 WeTransfer. Najbolj priljubljena spletna stran za pošiljanje velikih datotek ima tudi aplikacijo za iOS, s katero lahko pošljemo fotografije in video.

 Hypocam. Program za fotografiranje, ki se posveča le črno-beli fotografiji, seveda lahko zajete fotografije naknadno tudi obdelujemo.

 Create. Enostavna, a zmogljiva aplikacija za izdelavo in urejanje fotografij, grafik, ikon in podobnih grafičnih prvin.

 Tayasui Sketches II. Druga generacija odlične aplikacije, namenjene umetniškemu izražanju, obsega veliko raznolikih risarskih orodij.

 Trivago združuje podatke z več kot 250 strani, ki se ukvarjajo z najemanjem hotelov, da nam poišče čim boljše akcijske ponudbe za prenočitve.

 Billy. Enostavna aplikacija, ki nam pregledno omogoča, da lažje spremljamo redne mesečne odhodke oziroma naročnine.

 ViewRanger GPS je namenjen pohodnikom in gorskim kolesarjem, ki želijo kakovostne topografske karte z možnostjo delovanja brez povezave v splet.

 Dars Traffic+. Nova aplikacija naše avtocestne družbe DARS, v njej lahko hitro preverimo aktualno dogajanje na cestah in mejnih prehodih.

 iMusic – Pro. Enostavna aplikacija, ki omogoča, da poslušamo glasbo s spletišča YouTube tudi ob ugasnjenem zaslonu oziroma v ozadju.

 Weather & Radar. Koristen program, prek katerega lahko preverimo radarsko sliko padavin, ki se osvežuje vsakih pet minut.

 Who Unfriended Me. Aplikacija, v kateri spremljamo dogajanje z našimi stiki in hitro vidimo, kdo nas je dodal na seznam prijateljev ali odstranil z njega.

 WWF Together. Aplikacija svetovne fundacije za ohranjanje narave (World Wildlife Fund) z zgodbami o različnih ogroženih živalskih vrstah.

 Dragon City Mobile. V igri Dragon City razvijamo svoje mesto, v katerem vzgajamo najrazličnejše zmajčke, ki jih lahko popeljemo v boj prek spleta.

 Marvel Avengers Academy. Igra, v kateri zbiramo superjunake iz Marvelovih stripov in filmov, jih urimo in pošiljamo na nevarne odprave.

 Little Go. Pred kratkim so v Googlu razvili algoritem, ki je premagal svetovnega mojstra v igri go, igro pa lahko igramo tudi na napravah iOS.

 Armored Defense 2. Strateška igra zvrsti »Tower defense«, v kateri moramo smiselno postaviti obrambne stolpe, da premagamo konvoje tankov in drugih enot, ki nas napadajo.

 Toy Defense. Še ena igra, pri kateri se trudimo obraniti s svojimi stolpi. Obsega tudi turnirje, ki jih igramo prek spleta.

Tilen Knaus: Windows Phone

 Upgrade Advisor. Preverite, ali je vaš telefon združljiv z Windows 10 in ali je zanj že na voljo posodobitev programske opreme.

 Moj Telemach. Preverite svoje stanje na Telemachovem računu, uredite svoje razmerje in druge naročniške nastavitve.

 Measure Picture. Enostavna aplikacija za vrisovanje mer v različnih oblikah na pravkar posnete fotografije ali shranjene fotografije.

 Hulu. Uradni odjemalec za pretočno storitev Hulu, ki ponuja oglede filmov in TV serij. V Sloveniji na voljo samo z dobro mero iznajdljivosti.

 Playcast. Aplikacija, ki omogoča predvajanje vsebin s telefona na Google Chromecast, AirPlay, Xbox 360 in XboxOne ter UPNP in sorodne naprave.

 TuneIn Radio, zbirka spletnih radijev, nadvse priljubljena predvsem na androidni platformi, je končno prišla tudi na Windows Phone.

 DarsTraffic+. Uradna aplikacija slovenskega upravljavca avtocest za inovativno spremljanje stanja na naših avtocestah.

 iHeartRadio. Uradna aplikacija za priljubljeno spletno pretočno glasbeno storitev iHeartRadio, ki omogoča brezplačno in naprednejše poslušanje glasbe.

 ECE mobil. Aplikacija celjskega distributerja električne energije, prodajalca biomase in plina, ECE, omogoča pregled in oddajo stanja, pregled računov in druge uporabniške storitve.

 Phonos Universal. Če ste srečni lastnik avdio naprave ali avdio sklopa Sonos, boste s to aplikacijo vsaj delno potešili potrebe po upravljanju z mobilnikom.

 Engadged. Aplikacija spletnega novičarskega velikana Engadget, ki je dobro znan vsem ljubiteljem modernih in modnih naprav.

 GYM Radio. Pretočna glasbena storitev, specializirana za motivacijsko glasbo o raznih vrstah telesne vadbe, da ne bo nikoli zmanjkalo energije.

 RAM Master Pro. Vsem, ki želijo imeti svoje naprave pod absolutnim nadzorom, ta aplikacija ponuja v pogled uporabljeni pomnilnik in njegovo upravljanje.

 Escape the Room. Če so tudi vas zasvojile sobe pobega in ne utegnete ali ne morete zadovoljiti svojih potreb, se zatecite v digitalno različico in pobegnite od tu!

 Disney Crossy Road. Disneyjevska različica hipstersko nenavadne različice žabe, ki mora prečkati cesto, le da so v tej različici na voljo razni Disneyjevi junaki.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji