Naš izbor na Androidu, iPhonu in Windows Phone

Telefonske aplikacije, ki so našim preizkuševalcem ta mesec najbolj ostale v spominu.

Boris Šauc: Android

 Backdrops – Wallpapers je družabno omrežje, ki poskrbi, da bo na telefonu vedno sveže ozadje profesionalnega videza.

 LastPass Authenticator. Spletna storitev shranjevanja gesel je uvedla dvostopenjsko preverjanje pristnosti uporabnika, z LastPass Authenticatorjem poskrbimo, da je osnovni račun dodatno zaščiten.

 GIF Keyboard je tipkovnica, ki omogoča, da so v poljubnem programu poleg črk, številk in drugih znakov tudi animirane datoteke GIF.

 Morning Kit – Smart Alarm je budilka z dodano vrednostjo. V trenutku, ko nas zbudi, nam postreže z najnujnejšimi informacijami za uspešen začetek dneva.

 Sleepfulness se imenuje zbirka zvočnih posnetkov, ki poskrbi tako za boljši spanec kot za učinkovitejše bujenje.

 Peach — share vividly. Soustanovitelj priljubljene spletne storitve Vine predstavlja novo družabno omrežje z živahnejšim načinom komunikacije.

 Boost for reddit BETA. Boost je beta različica aplikacije za brskanje po objavah največjega družabno-novičarskega portala na svetu.

 Xcerpt for Twitter je program, namenjen uporabnikom družabnega omrežja Twitter, ki bi želeli svoje objave olepšati s privlačnimi citati.

 Reuters TV: Video News predstavlja za posameznika skrojene novice, ki jih pripravlja več kot 2500 novinarjev na dvesto lokacijah po svetu.

 Stre.am – Stream Live Video. Pretočni video v živo je naslednja velika stvar v mobilni industriji. Z aplikacijo Stre.am to  vsebino ustvarjamo in gledamo.

 Shots App – The Comedy App. S humorjem prežeta aplikacija Shots App vsak dan streže šaljive vsebine, ki jih lahko delimo z drugimi.

 Booyah Video Chat for WhatsApp je program, ki nam omogoča video pogovore v priljubljenem domačem omrežju WhatsApp.

 Photofy Photo Editing Collage je preprost program za obdelavo fotografij, ki pod eno streho združuje predloge, filtre, učinke, kolaže, zrcaljenje, dodajanje besedila, hitro prilagajanje velikosti in še kaj.

 FaceSwap – Photo Face Swap je zabavna aplikacija za poigravanje s fotografijami. Njena osrednja naloga je zamenjati obraze na izbranih slikah in postreči z verodostojnim in praviloma smešnim rezultatom.

 MSQRD je maskirni program, ki sliko s kamere v realnem času opremi z živalsko preobleko. Animirane sebčke po želji delimo s sporočili ali prek družabnih omrežij.

 Airport app by FLIO. Če redno potujemo z letalom, nam bo prišla prav aplikacija FLIO, ki na večjih letališčih po svetu poskrbi za brezplačen Wi-fi, popuste pri hrani, pijači in še kaj.  

 Hnefatafl. Skandinavska namizna igra je mešanica šaha in goja. Mobilna različica vsebuje pravila in več načinov igranja, med drugim tudi spletno večigralstvo.

 Groove Planet je ritmična igra, katere mehanika je sestavljena iz dotikanja zaslona skladno z glasbo in gradnje lastnega mesta.

 Hoodrip Skateboarding. Simulacija rolkanja Hoodrip Skateboarding je v bistvu simulacija igranja z malo prstno rolko, s kakršnimi smo si nekdaj krajšali čas pri dolgočasnih urah kemije.

 7 Mages. RPG igra vlog 7 Mages ponuja zanimiv prvoosebni 3D svet, v katerem se bojujemo potezno in rešujemo uganke.

Jure Forstnerič: iPhone

 Today: Habit tracker. Aplikacija, namenjena spremljanju naših dejavnosti, tako delovnih kot športnih in vseh drugih. Dodani so tudi seznami opravil in različni cilji.

 Habatica. Še ena aplikacija za vodenje opravil, deluje kot fantazijska igra RPG, v kateri z delom oziroma z opravili nadgrajujemo svoj fantazijski lik.

 Human: Activity tracker je namenjen spremljanju fizičnih in športnih dejavnosti, njegova zanimivost (poleg aplikacije za Apple Watch) je primerjava z drugimi uporabniki v okolici.

 Steller je aplikacija, s katero ustvarjamo vizualne zgodbe, ko kombiniramo fotografije, video in besedilo.

 Cloudify. Preprost predvajalnik glasbe za vse, ki se jim ne ljubi ukvarjati z iTunes. Omogoča prenos iz množice oblačnih datotečnih shramb, od Dropbox naprej.

 Beat Music Player je zanimiva in preprosta alternativa vgrajenemu predvajalniku glasbe. Omogoča nadzor z intuitivnimi gestami, ki jih lahko tudi prikrojimo.

 Recorder for Dropbox. Enostaven program, s katerimi si lahko naredimo glasovne zabeležke in jih shranimo neposredno v oblačno shrambo Dropbox.

 Toshl Finance. Odličen program izpod prstov slovenskih programerjev, namenjen vodenju osebnih financ, spozna se tudi na izvoz v različne formate.

 Name Shark je namenjen urjenju spomina za povezovanje imen z obrazi – uporabno za vse, ki si morajo zapomniti veliko imen oziroma ljudi.

 Miranda – Time Zone Converter. Aplikacija, namenjena vsem popotnikom in tistim, ki veliko komunicirajo s kom v tujini, omogoča hitro primerjavo časovnih pasov.

 Travel Mate. Z aplikacijo Travel Mate si lahko enostavno razdelimo stroške potovanja, oziroma na koncu izračunamo, koliko je kdo plačal in kdo še komu dolguje.

 Gostilne. Nova slovenska aplikacija časnika Delo, ki združuje podatke o gostilnah po Sloveniji in bližnji okolici – z odpiralnimi časi vred.

 TransferWise. Preprosta aplikacija za hitro in učinkovito pošiljanje denarja v tujino z nizkimi obrestmi in ugodnimi menjalnimi tečaji.

 Assembly. Zmogljiva aplikacija, namenjena ustvarjanju logotipov, grafik, likov in podobnih reči iz preprostih grafičnih elementov.

 Carousel. Aplikacija, za katero stoji Dropbox, je namenjena enostavnejšemu in preglednejšemu pregledu fotografij.

 Redditor je namenjen hitrejšemu in udobnejšemu brskanju po nadvse priljubljeni spletni strani Reddit.

 Medelia. Avantura, v kateri v igri raziskujemo območje okoli Sredozemskega morja v srednjem veku.

 LEGO Mighty Micros. Arkadna dirkaška igra v svetu LEGO, v njej nastopajo superheroji iz stripov podjetja DC – med najbolj priljubljenimi so Batman, Superman in Wonder Woman.

 Bird Climb. Preprosta, a nalezljiva akcijska igra, v kateri s hitrim tapkanjem nadziramo ptiča, ki skuša poleteti čim višje, pri tem pa se mora izogibati oviram.

 Overclock FPS. Hitra prvoosebna strelska igra zaživi v igranju prek spleta. Na voljo je kar nekaj zemljevidov, likov, veliko orožja in opreme.  

Tilen Knaus: Windows Phone

 LastPass Authenticator. Uporabnikom spletne shrambe gesel in drugih varnostno občutljivih podatkov so odslej na voljo mobilne aplikacije, ki omogočajo dvofaktorsko prijavo.

 Todoist Preview. Mobilni odjemalec za priljubljeno storitev za gradnjo in uporabo seznamov opravil

 Touch VPN. Aplikacija, ki samodejno spremeni povezavo telefona v kodirano povezavo v ZDA, Veliki Britaniji in nekaterih drugih državah, da lahko dostopate do storitev, ki niso dostopne iz države, kjer ste.

 Client for Hangouts. Neuradno odjemalec za Googlovo storitev spletnega video telefoniranja in živega oddajanja video vsebin Hangouts.

 Hope Calendar. Eden izmed številnih poskusov izboljšati v Windows Phone vgrajeni koledar z lično obliko in napovedanimi naprednimi funkcijami.

 NASCAR. Uradna aplikacija nadvse priljubljenega ameriškega avtomobilističnega tekmovanja, ki postreže z vsemi potrebnimi informacijami za navijače.

 Windows Central. Uradna aplikacija enega izmed najbolj priljubljenih novičarskih spletišč, ki poročajo o napravah Windows in Windows Phone.

 Two Dots. Zanimiva igra, na prvi pogled podobna tetrisu in candy crash sagi, v kateri povezujete pike enakih barv in jih s tem odstranjujete s polja.

 nPerf speed test. Priročno orodje za enostavno testiranje hitrosti spletne povezave mobilnih ali brezžičnih omrežij.

 Amnesia of Who. Who je nekakšen črni zmazek, ki je pozabil vse, tudi to, kdo je njegova družina. Potrebuje vašo pomoč, pomagate mu z igro, podobno igri spomin.

 Traffic Rider. Posnemajte motoriste, ki jih srečate ob lepih pomladnih dneh na cesti, in prehitro oddrvite po cesti z različnimi motorji in skuterji.

 King's Guard. Ubranite grad svojega kralja in kot simpatični mali vitez vodite svojo vojsko in poveljujte obrambnim stolpom v bitki proti množičnemu sovragu.

 Cue Billiard Club: 8 Ball Pool & Snooker. Preprosta, a simpatična igra biljarda, ki se hvali z natančnim posnemanjem fizikalnih pravil in obnašanja krogel na biljardni mizi.

 Loop Drive 2: Crash Race. Nekoliko drugačna simulacija vožnje, v kateri se z avtomobilčkom vozite le v krogu, a se poskušate izogniti vozilom, ki vam prečkajo pot. Sliši se precej preprosto, a se izkaže za zelo zahtevno!

 Tiki Taka Soccer. Posrečena simulacija nogometa, ki tako po grafiki kot tudi po sami igri spominja na dobre stare 8-bitne igre nogometa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji