Objavljeno: 27.8.2019 | Avtor: Boris Šavc | Monitor September 2019

Najboljše naročnine

Naročnine so priljubljen poslovni model aplikacij, ki iz dneva v dan ponujajo nekaj novega. Aplikacije si na ta način sicer nikoli ne lastimo, a smo v času plačevanja mesečnih ali letnih obrokov deležni vseh njihovih dobrot in nadgradenj. Skritih stroškov ni, prav vse pa je mogoče prej preizkusiti. Na mobilnih napravah z operacijskim sistemom iOS najdemo številne vrhunske izdelke, ki svoje storitve ponujajo v obliki naročnine.

Prva naročnina v višini šestih evrov na mesec je namenjena najmlajšim. Otroci od dveh do petih let bodo veseli zbirke iger Sago Mini World, ki vsebuje vse naslove večkrat nagrajenega razvijalca. Gre za načrtno razvite izdelke, ki pri otroku spodbujajo motoriko in samostojnost. Igranje je neomejeno s časom, z nagradami ali s pravili. Zbirka ponuja široko paleto aktivnosti, ki zadostijo domišljiji in radovednosti tudi najbolj zvedavega otroka.

Sleep Cycle Premium spada med dražje aplikacije za merjenje spanca, a je plačilo petih evrov mesečno vredno vsakega centa. Z vgrajenim pospeškometrom in mikrofonom beleži uporabnikovo premikanje in drugo dogajanje med spanjem. Na podlagi informacij spanje razdeli v tri faze, in sicer globoki, rahli in spanec REM. Podatke spari z nastavljeno budilko in uporabnika zbudi v najprimernejšem trenutku. Odličen uporabniški vmesnik poleg izčrpne statistike in primerjave z drugimi spalci po svetu ponuja še poslušanje smrčanja in povezavo s pametnimi žarnicami Philips Hue, ki v spalnici ob bujenju pričarajo skorajda pravi sončni vzhod.

Loopsie je fotografska aplikacija, ki za štiri evre mesečno sicer statične slike obudi v življenje. Med štirimi osnovnimi opcijami je najzanimivejša Living Photo, kjer označimo del fotografije, ki ga nato umetna pamet animira. Tako dobimo izdelek, na katerem je del slike v gibanju, kot neke vrste fotografija z vgrajenim video predelom. Loopsie fotografijam med drugim doda tretjo dimenzijo, sledi in umetno podaljša čas osvetlitve.

Mobilna aplikacija Learn Languages with Memrise je podaljšek istoimenskega spletišča, ki ponuja učenje tujih jezikov na inovativen način. Za 60 evrov na leto se jezikov, med drugimi tudi slovenščino, učimo prek asociacij. Tujo besedo približa, tako da jo uporabi v smiselnem stavku jezika, ki ga poznamo.

Osebni trener 30 Day Fitness je program, ki na podlagi teže, starosti, navad in seveda zastavljenih ciljev izdela načrt, po katerem bomo učinkovito telovadili v zavetju lastnega doma. Za telovadbo ne potrebujemo posebnih pripomočkov, zgolj voljo in naročnino, ki nas olajša za pet evrov na teden.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji