Objavljeno: 21.4.2015 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Maj 2015

Na dosegu roke

Oblačne shrambe so priljubljena oblika varovanja in deljenja najrazličnejših podatkov. Ob večjih količinah oblačnega prostora se nemalokrat zgodi, da imamo datoteke razpršene po različnih storitvah. Če uporabljamo več oblačnih shramb hkrati, je iskanje želenega predmeta prava muka. Za lajšanje teh težav poskrbi kitajsko podjetje Lenovo.

REACHit za zdaj podpira štiri oblačne shrambe in naprave z operacijskim sistemom Windows ali Android. Različica za Applov mobilni sistem iOS je v razvoju, uporabniki telefonov iPhone in tablic iPad pa se kljub temu lahko prijavijo in povežejo izbrane oblačne storitve.

REACHit za zdaj podpira štiri oblačne shrambe in naprave z operacijskim sistemom Windows ali Android. Različica za Applov mobilni sistem iOS je v razvoju, uporabniki telefonov iPhone in tablic iPad pa se kljub temu lahko prijavijo in povežejo izbrane oblačne storitve.

Kitajski velikan Lenovo je splavil aplikacijo, ki uporabnikom obljublja pomoč pri izrabi več oblačnih shramb hkrati. Premisa projekta nakazuje na konec težav pri organizaciji, iskanju in deljenju datotek med različnimi napravami in oblačnimi storitvami. Aplikacija REACHit zna povezati računalnike (PC), mobilne naprave (Android, iOS) in oblačne shrambe Dropbox, Google Drive, OneDrive in Box. Uporabniški vmesnik je kljub težavni nalogi preprost, tako da zmerno ozaveščenemu uporabniku ne bi smel delati preglavic. Na računalniku z operacijskim sistemom Windows se program za nameček zlije z Raziskovalcem in nam še dodatno olajša delo z datotekami, shranjenimi v oblaku. Tudi sicer je okenska različica boljša, mobilna se občasno precej spotika.

Pripomoček za služnost zahteva namenski uporabniški račun in prijavne podatke posameznih oblačnih shramb. Datoteke po prijavi v izbrane oblačne storitve hitreje najdemo, jih po želji premikamo in delimo. Program REACHit poveže tako uporabljene naprave kot oblačne shrambe. Do datotek, shranjenih na posameznih napravah, lahko dostopamo od vsepovsod, za delo z njimi potrebujemo le običajen spletni brskalnik. Enako elastični so predmeti v povezanih oblakih, ki jih ne glede na uporabljeno napravo razvrščamo po obliki in namenu, velikosti, datumu stvaritve/sprememb. Ko želeno vsebino najdemo, jo delimo s svetom ob pomoči priročne povezave, prek elektronske pošte, družabnih omrežij ali (v primeru Androida) operacijskega sistema.

Aplikacija REACHit je del večjega ekosistema, ki so ga Kitajci poimenovali DOit. Gre za skupek programov za upravljanje dokumentov in lajšanje delovnih postopkov, ki jih bodo že letos začeli prilagati računalnikom lastne blagovne znamke. Drugi uporabniki bodo pripomočkov deležni z brezplačnim prenosom iz spleta.

REACHit

Program za upravljanje oblačnega prostora.

Prodaja: Lenovo.

Cena: Brezplačno.

✓    Povezava različnih oblačnih shramb, podpora napravam z različnimi operacijskimi sistemi.

✗    Na Androidu je aplikacija počasna.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji