Objavljeno: 24.9.2019 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Oktober 2019

Lepota na lepem telefonu

Apple je sinonim za estetsko dovršene proizvode. Oblikovanje igra v Cupertinu veliko vlogo ne glede na to, ali gre za strojno ali programsko opremo. K lepi napravi se logično poda privlačna aplikacija. Apple je podelil nagrade za oblikovno odličnost v letu 2019. Med aplikacijami so posebna priznanja dobili naslednji programski izdelki.

Prva aplikacija, ki so jo pri Applu izpostavili na račun čudovitega uporabniškega vmesnika, je Flow by Moleskine. Gre za digitalno beležnico oziroma skicirko. Flow združuje praktičnost s številnimi naprednimi zmožnostmi in z elegantnim oblikovanjem. Uporabniški vmesnik se v vsakem trenutku prilagaja dani nalogi. Uporabniku so na voljo različna pisala in več vrst papirja, kot jih ima lokalna knjigarna. Resnost pristopa nakazuje mesečna naročnina v višini dveh evrov in štirinajstdnevno preizkusno obdobje, znotraj katerega slehernik uvidi, ali mu program zaigra na prave strune.

Domači ultrazvok je zadnji krik mode med pričakujočimi uporabniki. Sliko s povezane naprave najlepše prikaže Butterfly iQ – Ultrasound, ki se pri svojem delu močno naslanja na umetno inteligenco. Mobilnost pripomočka odlično dopolnjuje preprost, nenasičen uporabniški vmesnik, kot nalašč za enoročno upravljanje. Zajete posnetke je moč prenesti v oblak, kjer jih na zahtevo pregledajo profesionalci ali zgolj sorodniki.

Aplikacije štejejo za napredne, če poenostavijo ali celo popolnoma predrugačijo določeno opravilo. HomeCourt – The Basketball App spada med naprednejše programske izdelke, saj ob pomoči računalniškega vida in umetne inteligence sledi košarkarskemu treningu in tako profesionalcu kot rekreativcu po koncu postreže s podrobno statistiko metov, z dovršeno analizo ter nasveti priznanih trenerjev. Vse naštete dobrote HomeCourt zapakira v ličen paket.

Pomembnosti oblikovanja se običajno najbolj zavedajo razvijalci iger, zato ne čudi, da jih najdemo tudi med prejemniki Applovih nagrad. Prva, ki jo predstavljamo, je redek diamant z imenom ELOH. Gre za miselno igro za pomirjanje živcev. Cilj igre je preprost: lepo oblikovane kvadrate moramo prestaviti na ustrezno mesto, da se žogica odbije na predvideno mesto. Pri reševanju ugank si pomagamo tako z vidom kot s sluhom. ELOH namreč krasi pohvale vredna zvočna kulisa, ki znanemu receptu doda popolnoma novo dimenzijo.

Zadnji nagrajeni naslov je dirkaška igra Asphalt 9: Legends. Spet gre za naslov presežkov, ki iz telefona iPhone ali tablice iPad iztisnejo še zadnji atom moči. Poleg videza se igra lahko pohvali z raznolikostjo. Prijazna je do začetnikov in zahtevna do naprednejših igralcev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji