Objavljeno: 28.12.2017 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Januar 2018

Lebdeči Android

Lebdeči pripomočki so uporabnikom pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android domači kot goveja juha. Obnje smo se obregnili že sami. Ker je od zadnjega pregleda najboljših tovrstnih izdelkov minilo že precej časa, se jih lotimo znova.

Beautiful Widgets Pro sodi med staroste lebdečih pripomočkov. Priljubljenost je dosegel s številnimi orodji, med katerimi ne manjkajo ura z vremensko napovedjo, stanje baterije, hitri gumbi za dostop do najpogosteje želenih nastavitev in še kaj. Ves nabor je izredno prilagodljiv, zato se lebdeči pripomočki Beautiful Widgets podajo skorajda sleherni preobleki.

Baterija sodi med najpomembnejše stvari na pametnem, saj brez nje ne moremo početi nič. Da nam v najbolj neugodnem trenutku ne bi zmanjkalo energije, pazimo nanjo z lebdečim pripomočkom Battery Widget Reborn. Slednji s prilagodljivim videzom ponuja natančnejši pregled stanja baterije, obenem pa vsebuje varčni način delovanja, s katerim ji podaljšamo dolgoživost med polnjenji.

Pametni telefoni so nam v žepu nadomestili marsikaj, na primer rokovnik in koledar. Calendar Widget je lebdeči pripomoček, ki na zaslon dostavi vse različice slednjega. Med vidnejše zmožnosti aplikacije sodijo sinhronizacija z Googlovo koledarsko storitvijo, lunine mene, osebni urnik in seznam opravil. Videz lebdečih pripomočkov je ob pomoči tako brezplačnih kot plačljivih preoblek enostavno spremeniti in prilagoditi posameznikovim željam.

Spletna storitev avtomatizacije postopkov IFTTT je skupaj z istoimensko aplikacijo in lebdečim pripomočkom odlično orodje, ki dopolni nabor zmožnosti slehernega pametnjakoviča. Lebdeči del programskega orodja predstavlja gumb, ki proži najrazličnejše akcije, od vklapljanja pametnih žarnic Hue, pošiljanja samodejnih sporočil, ko pridemo domov ali se odpravimo v službo, do hitrejših objav besedila in fotografij na enem izmed številnih družabnih omrežij.

Zadnji na tokratnem seznamu je posebnež KWGT Kustom Widget Maker. Gre za orodje, s katerim si sami izdelamo lasten lebdeči pripomoček. Na prvi pogled težavno opravilo se zaradi urejevalnika WYSIWYG (kar narediš, to vidiš) izkaže dosegljivo vsakomur. Skorajda ni naloge, ki ji KWGT ne bi bil kos. V lasten lebdeči pripomoček po želji vključimo hitrost procesorja, informacije o povezavah, uro, stanje baterije, prometno in vremensko prognozo, razne števce, budilko in še kaj. KWGT podpira številne priljubljene storitve in aplikacije, kot sta Tasker in Zooper, ter spremembo videza, ki ga lahko predrugačimo do obisti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji