Objavljeno: 25.9.2018 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Oktober 2018

Jesenska bera jabolk

Znova je med nami jesen in z njo hladnejši ter krajši dnevi, nestanovitno vreme, šola, barve in še kaj. Življenje se v primerjavi s počitniškim poletjem precej spremeni. Da bo šok manjši, nam pomagajo naslednje aplikacije za telefone iPhone in tablice iPad.

Pri večini jesenski čas pomeni začetek izdatnejše rekreacije, ki bo poskrbela, da se do poletja ne nabere preveč odvečnih kilogramov. Ena od očitnejših možnosti je tek, ki bo v navezi z aplikacijo Charity Miles poskrbel, da bomo v odlični formi ter hkrati pomagali izbrani dobrodelni akciji ali ustanovi. Programu v inovativnem pogovoru najprej povemo, kaj bi s tekom (ali sprehodom, kolesarjenjem) radi podprli, nato se podamo v akcijo. Aplikacija lepo sledi našemu napredku ter nas obvešča, kdo nas sponzorira.

Posamezniki, ki jim rekreacija ne diši, se jeseni lotijo pospravljanja in urejanja stanovanja oziroma hiše. Etsy ponuja raznovrstno robo, od oblačil, zlatnine do bolj nišnih izdelkov, med katerimi je tudi bogata bera zanimivega dekorja. Aplikacija je pravzaprav katalog ponudbe različnih spletnih trgovin s svetovanjem na osnovi preteklih iskanj in nakupov ter omogoča sledenje naročenim izdelkom.

Čudovite barve so jeseni poglaviten razlog za daljše sprehode po naravi. Ker nas med pohajkovanjem marsikaj zanima, se velja opremiti z ustreznimi aplikacijami. Program Leafsnap nas poduči o drevesih, ki smo jih ali jih bomo srečali med hojo. Znanje pridobimo z igro ali brskanjem po priloženi enciklopediji, ki zavzema osrednji del programa. Fotografiranje listov drevesa je morda najboljša zmožnost programskega pripomočka Leafsnap. Najdeni list med sprehodom preprosto zajamemo s fotoaparatom, pošljemo sliko na strežnike razvijalca digitalne enciklopedije ter izvemo, kateremu drevesu najdba pripada.

Jesenske barve spodbudijo tudi druga čutila, na primer okušalne brbončice. Znano je, da pri kuhanju jeseni največ eksperimentiramo z okusi. Pri ustvarjanju nam pomaga aplikacija BigOven, ki premore več kot 350.000 različnih receptov. Med njimi iščemo po posamezni besedi, nazivu jedi ali sestavini, ki nam je ostala v hladilniku. Program omogoča sestavljanje jedilnikov in olajša nakupovanje potrebnih sestavin.

Čeprav je poletja konec, nas čaka do konca leta še precej veselih dni. Čas do njih nam pomaga prebroditi aplikacija Dreamdays, ki zvesto odšteva dneve in nas opozarja na bližajoče praznike, obletnice, rojstne dni in drugo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji