Objavljeno: 30.1.2018 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Februar 2018

Hujšamo s telefonom iPhone

Bliža se konec zime in čas je, da se znebimo odvečnih kilogramov, ki so se nabrali čez zaspani del leta. Motivira, spremlja in nadzira nas lahko kar Applov pametni telefon iPhone. Ustreznih aplikacij je na tržnici App Store precej, zato nam ne preostane drugega, kot da zavihamo rokave in se lotimo znojenja.

Kilogrami se s slabimi prehranjevalnimi navadami hitro nabirajo, veliko teže jih je izgubiti. Zdrav življenjski slog se začne pri pazljivem vnosu hrane v telo, števci kalorij nam trud olajšajo. MyFitnessPal spada med bolj izpopolnjene programe za štetje kalorij. Ponaša se z zbirko več kot pet milijonov živil, ki se iz dneva v dan veča. Aplikacija nas informira o sestavi posameznega živila in sledi vnosu kalorij, maščob, holesterola, ogljikovih hidratov, sladkorja in vlaknin. Uporabniški vmesnik je pregleden in ne zahteva preveč pozornosti. Program se povezuje z drugimi storitvami in programi, ki njegov nabor zmožnosti dopolnijo s sorodno funkcionalnostjo, na primer sledenjem športne aktivnosti.

Največja težava hujšanja je disciplina. Program My Diet Coach - Weight Loss nam pomaga določiti želeni cilj in izdelati načrt, po katerem ga bomo dosegli. Da ne odtavamo od začrtane poti, nam bo vsak dan pošiljal motivacijske slike in nas bodril s sporočili o napredku ter oddaljenosti ciljne črte. Izkušnjo nadgradijo nasveti strokovnjakov in povezava z uro Apple Watch za hitrejši vnos.

Iz dnevne sobe v naravo nas bo premaknila aplikacija Couch to 5K. Z njeno pomočjo ne bomo samo shujšali, temveč postali izkušeni tekač. Program nas bo spravil v pogon trikrat na teden, pri čemer posamezne tekaške seanse ne bodo daljše od pol ure. Če bomo navodilom pridno sledili, bomo v dveh mesecih pripravljeni tekmovalno preteči pet kilometrov.

Sworkit: Workouts & Plans je aplikacija s široko izbiro najrazličnejših vaj, ki segajo od joge in kondicijskih treningov do vadbe za moč. Vadba je prilagodljiva, sami določimo čas in cilj. Gre za priljubljeno izbiro telovadnih navdušencev po vsem svetu, ki jo uporablja že več kot dvajset milijonov ljudi.

Vodena vadba ali trening z osebnim trenerjem sta odlična načina manjšanja telesne teže, a hkrati zahtevata precej časa in še več denarja. Brezplačnega digitalnega spremljevalca za telovadbo ponuja aplikacija Daily Cardio Workout - Fitness. Program nas bo vsak dan spodbujal k vadbi, si izmišljal vaje, ki bodo trajale od pet do deset minut, in tudi v povezavi z uro Apple Watch spremljal porabljene kalorije. Video navodila se bodo na zaslonu prikazovala ne glede na stanje internetne povezave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji