Objavljeno: 27.11.2018 | Avtor: Boris Šavc | Monitor December 2018

Googlov božič

Božični prazniki so dan za družino, počitek, dobre želje, jedačo in pijačo in tudi zabavo. Ne glede na osebne preference ga težko čakamo vsi. Z božičnimi mobilnimi aplikacijami med drugim odštevamo dneve do zimskega vrhunca, izdelamo nepozabne voščilnice in razpošljemo vabila na zabavo leta.

Najprej je na vrsti programski odštevalnik Christmas Countdown 2018, ki bo poskrbel, da bomo na praznik čakali v slogu. Za osebno noto poskrbijo številne drobne nastavitve in različna ozadja, ki podobo aplikacije prilagodijo posameznikovim željam. Ne manjkajo niti božična glasba, zamisli za obdarovanje in darilo v podobi ozadja za telefon. Plačljiva različica osnovnemu naboru doda par lebdečih pripomočkov in še več možnosti prilagajanja ter širši nabor božične glasbe. Oglasov ni v nobeni od različic.

Božič je zabaven praznik, ki nas navdaja z dobro voljo. Slednjo lahko že prej širimo z aplikacijo ElfYourself By Office Depot, ki poskrbi za salve smeha. Unikatno božično voščilo ustvarimo z izbiro fotografij in plesa, nato program doda malo škratje čarovnije in postreže z video posnetkom, ki ga prejemniki še dolgo ne bodo pozabili.

Punchbowl — Online Invitations sicer ni izključno božiču namenjena aplikacija, a nam pomaga izdelati najboljša vabila, ki bodo pričakovanja pred božično zabavo dvignila do vrelišča. Povabljence izberemo z imenika ali jih določimo ročno, nato vabila neposredno iz aplikacije pošljemo po elektronski pošti ali s sporočilom. Ustvarjena vabila Punchbowl shrani skupaj s seznamom povabljencev, ki jim po želji tudi sledimo. Tako bomo v vsakem trenutku vedeli, kdo vse bo prišel.

Poleg božičnega drevesca lahko okrasimo tudi pametni telefon. Najbolje se mu bo prilagajalo ozadje Christmas Live Wallpaper Free. Kot izdaja že ime aplikacije, gre za animirano božično jelko, ki poživi tudi najdolgočasnejšo napravo na svetu. Ozadje je popolnoma brezplačno, če pa želimo dodatne prilagoditve, 3D snežinke, lučke, ognjemet, uro in še kaj, razvijalci zahtevajo dva evra.

Zadnja predstavljena aplikacija je Google Santa Tracker, ki za zdaj domuje le na spletišču santatracker.google.com. Gre za najboljšo aplikacijo za sledenje božičku in njegovi odpravi, ki vsako leto zaživi v začetku decembra. Aplikacija ponuja vrsto iger in dejavnosti za najmlajše. Vrhunec nastopi 24. decembra, ko se škratje in debelinko odpravijo na pot okoli sveta. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji