Objavljeno: 30.8.2022 | Avtor: Boris Šavc | Monitor September 2022

Evropski prvaki

Slovenijo je spet zajela košarkarska mrzlica. Na evropskem prvenstvu bomo kot prvi favoriti v polni postavi branili naslov prvaka. Slovenci spet dihamo kot eno in košarka je na vsakem vogalu tema številka ena. Naslednje aplikacije nam bodo pomagale, da bomo na tekočem z njo in morda na koš vrgli tudi sami, bodisi virtualno bodisi zares.

Pregled začenjamo pri osrednjem krivcu za norijo, evropskem prvenstvu v košarki. Razporede, izide, novice in še kaj bomo našli v uradni aplikaciji FIBA EuroBasket 2022. Aplikacija je že v pripravljalnem obdobju polna zanimivih novic, video posnetkov in napovedi, ob katerih se je vredno naslajati, saj je Slovenija trenutno številka ena na vseh stavnicah in v izjavah košarkarskih poznavalcev.

Na evropskem prvenstvu v košarki 2022 bodo prisotna skoraj vsa bolj zveneča imena stare celine, od katerih večina igra v severnoameriški ligi NBA. Ko bo evropskega prvenstva konec, bo evropske zvezdnike užitek spremljati v napetih obračunih čez lužo. Na tekočem o dogajanju v ligi NBA bomo z aplikacijo NBA: Live Games & Scores, ki je vedno posodobljena s svežimi novicami, lestvicami, napovedmi, statistiko posameznih tekem ter vrhunci, ki si jih lahko ogledamo v video posnetkih visoke ločljivosti.

Če pri košarki nismo zgolj opazovalci, temveč se ekipne igre radi udeležimo tudi sami, nam bo sposobnosti pomagala izbrusiti aplikacija Basketball Blueprint. Preprost uporabniški vmesnik nas vodi čez več kot 140 vaj in 50 taktičnih zamisli, ki jih usvojimo s sledenjem podrobnim navodilom in narisanim diagramom. Navidezni trener izboljša vodenje žoge, delo nog, podajanje, skok, obrambo in drugo. Ob usvajanju podanega znanja navodila po želji obogatimo z lastnimi zapiski ter skicami, ki jih zlahka delimo s soigralci znotraj ekipe.

Vse tehnično znanje košarke bo padlo na plodna tla le, če bomo fizično pripravljeni nanj. Telesno zmogljivost nam pomaga pridobiti in vzdrževati aplikacija Pure Sweat Basketball Workouts, zbirka krajših (od 15 minut naprej) in daljših (do ene ure) treningov, ki jih izvajamo glede na sposobnost in razpoložljiv čas. Celotno ponudbo programa odklene naročnina, ki hkrati beleži napredek uporabnika ter motivira pri nadaljnjem pridobivanju specifične telesne sposobnosti.

Manj športno nadarjeni posamezniki in tudi drugi se lahko košarke lotimo v najbolj priljubljeni simulaciji igre pod dvema košema. NBA 2K22, katere uradni obraz je naš Luka Dončić, je naslov, v katerem bomo zagotovo uživali, kot bi v najmočnejši ligi košarke igrali zares. Različica igre je vključena v naročnino Apple Arcade.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji