Objavljeno: 27.8.2013 | Avtor: Anže Tomić | Monitor September 2013 | Teme: tablica

Draga plastika

Fujitsujevi izdelki, ki zadnjega pol leta prihajajo k nam na preizkus, so si tako različni, da je težko verjeti, da jih izdeluje isto podjetje. Poleg pokritosti vseh možnih segmentov zabavne elektronike še bolj preseneča razpon materialov, oblikovanja in kakovost izdelave.

Pred nekaj mesci smo opisali hibridno tablico z osmimi Okni, ki je slišala na ime Stylistic Q702. Šlo je za odlično narejeno tablico z dodatnim tipkovniškim delom, ki je napravo spremenil v polnopravni prenosnik. Kljub nekaj težavam gre za dobro napravo, ki bi znala razveseliti predvsem poslovne kupce. Tako je napoved prihoda tokratne tablice, ki je prav tako blagovne znamke Stylistic, vlivala upanje.

Žal so razlike očitne že ob prvem stiku s tablico, ki je tako ceneno plastična, da je vsakomur jasno, da se inženirji teh dveh naprav niso nikoli srečali. Medtem ko je Q702 resnično robustna naprava, ki daje v roki občutek trdnosti, M702 trpi za pretirano upogibljivostjo. To toliko bolj razočara, ker gre za napravo, ki je odporna proti prahu in vodi. Plastičnost se najbolj kaže na zadnji stranici, ki ima občutno preveč hoda, kar daje celotni izkušnji držanja še slabši pridih.

Na sprednji strani je poleg zaslona fizičen gumb, ki nas vrže na domači zaslon in obenem deluje kot senzor za prstni odtis. Ta varnostna možnost je dodana zato, ker gre na prvem mestu spet za napravo, ki je namenjena poslovnim uporabnikom. Zaznavanje prstnega odtisa deluje presenetljivo dobro, saj se Stylistic ni nikoli odklenil na neodobren prstni odtis.

Strojno M702 temelji na sistemu Tegra 3, ki se mu zdaj že malo poznajo sivi lasje, a je kljub temu presenetil z odzivnostjo. Pozitivno presenečenje je bil tudi zaslon, ki je sliko kazal pri 1920 x 1200 in mu gre zameriti le malce sprane barve, a ne gre za resno pomanjkljivost. Ker gre za vodotesno napravo, so vsi priključki pokriti s pokrovčki, ki za razliko od ohišja ob odpiranju dajejo malce boljši občutek.

Strojno gre torej za solidno napravo, ki pa jo drži nazaj različica Googlovega operacijskega sistema. Na M702 namreč teče različica 4.0, ki je zdaj že zelo stara in glede na dokaj lahko Fujitsujevo androidno preobleko izgovora za takšno stanje ni.

Fujitsu Stylistic M702

Tablica.

Prodaja: asbis.si

Cena: 950 EUR.

✓    Dokaj tekoče delovanje.

✗    Izdelava, le Android 4.0.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji