Objavljeno: 26.5.2020 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Junij 2020

Domači barista

Kava je nepogrešljiv del jutranje rutine, ki se je mnogi držijo kot pijanec plota. Čudežno poživilo, ki so ga v Evropo v 17. stoletju prinesli beneški trgovci, poskrbi, da ne vstanemo z levo nogo, si naberemo moči za nov delovni dan in se zbudimo v sončno jutro (četudi dežuje). Za kakovostno pripravo in uživanje tega napitka skrbijo naslednje aplikacij

Še več receptov, med njimi tudi enostavnejše, kakršna je običajna kava z mlekom, ponuja aplikacija Coffeemania. Med več kot 250 recepti bo sleherni ljubitelj kave zagotovo našel nekaj zase. Jasno podana navodila za pripravo so za nameček opremljena z dodatnimi informacijami, na primer, katera izbrati za določen tip napitka.

Družabni vidik pitja kave pokriva program Coffeely. Gre za pravo družabno omrežje, kjer si člani izmenjavajo recepte, ocenjujejo delo drug drugega in usvojeno znanje delijo naprej. Za uporabo je potreben uporabniški račun ali povezava aplikacije z družabnim omrežjem Facebook.

Medtem ko imajo sodelavci za ozadje telefona postavljene slike svojih otrok in prijatelji fotografijo dekleta, se na zaslonu naprave kofeinskega odvisnika kadi sveže pripravljena kava. Da nam bodo drugi ljubitelji kave zavistni, se ne ustavimo zgolj pri ozadju telefona, temveč celotno napravo z operacijskim sistemom Android oblečemo v preobleko nam tako ljubega napitka. Trik izvedemo z zaganjalnikom U Launcher in preobleko I Love Coffee Theme.

Pravi ljubitelji kave pomislijo nanjo več kot dvajsetkrat na dan. Ker takšen vnos kofeina nikakor ni priporočljiv, se moramo fanatiki znajti na tisoč in en način, da ob krizi misli preusmerimo drugam. Mogoče bi pomagala igra, ki bi božala našo strast do kave, ne da bi jo dejansko vnesla v telo? Tako za konec predstavljamo igro My Cafe, ki nas obuje v čevlje lastnika kavarne. Kar smo si tako in tako od nekdaj želeli postati, kajne?

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji