Objavljeno: 25.10.2022 | Avtor: Boris Šavc | Monitor November 2022

Delitev zapitka

Na zabavi s prijatelji, počitnicah s sorodniki, doma s sostanovalcem ali po kosilu s sošolci vedno je na koncu treba poravnati račun. Delitev stroškov je nerodno, časovno potratno in težavno opravilo, ki si ga lahko precej olajšamo z namenskimi aplikacijami za telefone z operacijskim sistemom Android.

Aplikacija Splitwise spada med bolj raznolike programske pripomočke za razdelitev računa na tržišču in jo lahko uporabimo pri plačevanju skupnih počitnic, najemnine, večerje ali posojila. Deluje z večjimi skupinami, odstotki in brez povezave z internetom. Krasijo jo visoka stopnja organiziranosti, učinkovit in očesu prijeten uporabniški vmesnik ter povezanost z različnimi storitvami spletnega plačevanja, med katerimi ne manjka niti Paypal. Posebnost aplikacije je razdelek za posojila, ki zvesto sledi posojenemu in izposojenemu denarju ter opozarja na roke vračil.

Dobra alternativa programu Splitwise se imenuje Splittr. V nasprotju s predhodnikom za delovanje ne zahteva registracije, obenem pa vseeno podpira zajetne skupinske obračune, delo brez povezave, plačevanje z različnimi denarnimi enotami, kategorizacijo posameznih stroškov ter uvoz datotek v obliki PDF.

Settle Up podpira tako enostavne kot zapletenejše scenarije porazdelitve stroškov med prijatelji, družino in drugimi osebami. Pridruževanje skupini je ročno, polavtomatsko s pošiljanjem povezav ali samodejno s povezovanjem naprav v neposredni bližini. Program pozna večino svetovnih valut ter njihove trenutne tržne vrednosti. Plačljiva različica izdelka omogoča še nalaganje slik računov, opozarjanje članov skupine na dolg, ponavljajoče se transakcije ter večbarvne izbire pri ustvarjanju skupin in stroškov.

Posebno priročen način delitve zapitka predstavlja aplikacija Snap & Split Bill, ki ob pomoči optično prebrane fotografije računa sama poskrbi za vnos stroškov. Podpira več kot 75 jezikov in zna z računa poleg postavk razbrati tudi znesek davka ter morebitne popuste. Plačljiva različica programa beleži zgodovino, deli informacije z udeleženci in odstrani oglase.

Na koncu omenimo še aplikacijo Splid, ki najbolje poskrbi za porazdelitev stroškov skupinskih izletov in potovanj, čeprav je namenjena tudi drugim dogodkom in situacijam. Izkaže se s podporo več kot 150 svetovnim denarnim enotam in z odlično sinhronizacijo med sopotniki. Za uporabo ne zahteva registracije oziroma prijave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji