Objavljeno: 28.5.2013 | Avtor: Žiga Veber | Monitor Junij 2013

Daljinski Box

Kdor ima v rokah daljinski TV upravljalnik, je kralj. Aplikacija Siol Daljinec v dnevno sobo prinaša enakopravnost in vzpostavlja obrambo pred telenovelami!

Siol Daljinec je precej preprosto zasnovana aplikacija, ki mobilne naprave iOS in Android spremeni v daljinec za upravljanje Siolovih TV vmesnikov BOX ali BOX S. Za delovanje moramo biti povezani v omrežje WiFi, v katero je povezan tudi Siol BOX (ali BOX S, prek omrežnega kabla), in v aplikaciji izbrati želeni komunikator. Dobro in slabo obenem je,  da lahko pri upravljanju sodeluje več naprav, njihova odzivnost pa je odlična.

Programski daljinec je na videz enak tistim, ki jih dobimo v kompletu z Boxi. To pomeni, da ima navigacijski del, ki je enak tistemu na pravem daljinskem upravljalniku, in ločen številski del. Do tega pridemo prek zavihka na spodnjem delu zaslona mobilne naprave, vseh zavihkov pa je kar pet (oz. štiri na androidnih napravah).

Prvi dodatni zavihek, ki nadgrajuje obstoječi daljinski upravljalnik, je drsnik, na katerem se lahko hitro premikamo po razpoložljivih programih. Želenega nato s klikom izberemo, hkrati pa je omogočeno tudi prilagajanje glasnosti. Zelo podoben je tudi vmesnik četrtega zavihka, ki predstavlja spored. Ta ne ponuja nadzora nad glasnostjo, a poleg imena programa prikazuje tudi vsebino, ki se na tem programu trenutno predvaja.

Ker gre trenutno še za beta različico aplikacije, ji oprostimo slabšo ločljivost grafike nekaterih delov vmesnika, a dejstvo je, da smo pričakovali nekoliko več. Želeli bi si predvsem osnoven prikaz trenutno predvajanih vsebin v samem vmesniku na telefonu.

Tako bi lahko lastniki več komunikatorjev npr. izbirali glasbene vsebine v različnih sobah, ne da bi morali gledati v televizijski zaslon (to npr. omogoča programski upravljalnik za TV vmesnik XBMC).

Novi daljinec lahko tako le sproži vojno za pravi TV program, kaj več pa žal ne. Na prvi pogled je sicer zanimiv, saj povezuje televizijski sprejemnik in telefon, a gre hitro v pozabo. Pa tudi igre v Siolovi zbirki žal niso prilagojene več uporabnikom na istem komunikatorju.

BOX Daljinec

Aplikacija za daljinsko upravljanje SiOL Box in BoxS.

Kje: iTunes, Google Play.

Cena: Brezplačno.

✓    Zanimiva nadgradnja komunikatorja, enostavna raba, odzivnost, več daljinskih upravljalnikov hkrati.

✗    Nepovezljivost nekaterih naprav v določenih trenutkih (iOS), nima prave dodane vrednosti (zaenkrat). 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Marwell | 2.9.2013 | 12:14

"Kdor ima v rokah daljinski TV upravljalnik, je kralj." To bo držalo, le da bi bilo treba spremeniti splol (v kraljica)! Vse jasno? Kaj mi bodo vse novosti, če do pilota sploh ne pridem.

Z.Veber | 3.9.2013 | 13:06

Me veseli, da se tako dobro razumemo, ali pa raje - žalosti ;-) Z napisanim pa se povsem strinjam.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji