Objavljeno: 19.9.2017 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Oktober 2017

Bolšji sejem na Androidu

Vsaka večja čistilna akcija v zavetju domačih štirih sten nas postavi pred dejstvo – preveč stvari imamo. Tehnološki navdušenci smo pač veliki zapravljivci in sčasoma se nam doma nakopiči precej odvečne šare. Nepotrebnih napravic (in česa drugega) se znebimo (ali nakopljemo še več) z naslednjimi aplikacijami.

Letgo je najbolj priljubljena tuja mobilna aplikacija za prodajo in nakup rabljenih stvari v Sloveniji. Uspeh ji zagotavljajo prevod v slovenščino, odlične lokacijske zmožnosti in množična uporaba na sončni strani Alp. Uporaba programa je preprosta, komunikacija poteka interno, poskrbljeno je za povezavo z družabnim omrežjem Facebook. V praksi se Letgo izkaže, saj je roba raznolika, kupci pa vedno v neposredni bližini, kar neizmerno olajša posel.

Bolha je največji spletni oglasnik v Sloveniji. Že nekaj časa je na napravah z operacijskima sistemoma Android in iOS na voljo njegov mobilni podaljšek. Čeprav je brezplačna istoimenska aplikacija sodobnega videza in ji možnosti ne manjka, se pri rabi izkaže, da so korenine premočne, uporaba preveč spominja na delo s spletnim brskalnikom.

Bolšji sejem vseh sejmov v spletu sliši na ime eBay, zato ni presenečenje, da je njegova spletna aplikacija med najopaznejšimi imeni na tržnici Play. Prodaja in nakupovanje prek nje največkrat ni krajevno, ima pa največjo ponudbo med vsemi predstavljenimi programi in napredno plačevanje prek storitve PayPal.

Prodajko – mali oglasi je plod slovenske pameti, v osnovi primerljiv s priljubljenim (in predstavljenim) programom Letgo. Uporabniška izkušnja sicer ni povsem na isti ravni, a so lokacijsko sprejeti oglasi lepo razvrščeni po kategorijah, prodajalca pa lahko med drugim kontaktiramo celo s sporočilom SMS.

Če se želimo odvečnih stvari znebiti le občasno, nam ni treba nameščati novih aplikacij. Zadnja mobilna aplikacija, ki jo lahko s pridom uporabimo pri prodaji ali nakupu rabljenih dobrin tudi v domačih logih, je mobilni podaljšek družabnega omrežja Facebook. Aplikacijo ima večina telefonov z operacijskim sistemom Android že privzeto nameščeno, bogata zbirka prijateljev in interesne skupine pa bodo poskrbele, da bo nam odvečna stvar v hipu našla nov dom.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji