Objavljeno: 28.11.2017 | Avtor: Boris Šavc | Monitor December 2017

Bitcoinmanija

Kriptovalute so v zadnjem času najbolj vroča stvar na svetu, kupujejo jih računalnikarji, frizerke, domači mesar in tehnično nepodkovana sestrična. Skladno s priljubljenostjo kriptovalut raste tudi nabor aplikacij, ki nam omogočajo poslovanje z njimi. Na Androidu so nam padli v oko naslednji programski kriptoizdelki.

Med večjimi menjalnicami na področju kriptovalut je Coinbase - Buy Bitcoin & more. Secure Wallet, ki posluje v več kot sto devetdesetih državah sveta. Istoimenski odjemalec na napravah z Googlovim mobilnim operacijskim sistemom Android uporabnikom ponuja odlično digitalno denarnico, ki jim omogoča nakup in prodajo bitcoina in ethereuma. Osrednje zmožnosti programa so podpora različnim načinom plačevanja, grafična analiza, cenovni opomniki ter branje kod NFC in QR. Pogoste posodobitve še povečajo varnost transakcij in drugih občutljivih podatkov, ki jih hranimo v aplikaciji.

Mycelium Bitcoin Wallet je namenjen predvsem vlagateljem v kriptovaluto bitcoin. Gre za program, ki ga je v celoti naredila skupnost GitHub. Ponaša se z napredno tehnologijo v podobi hierarhičnih denarnic, računov z enim naslovom, pregledovalnih uporabniških imen in varnosti Bit ID. Našteto večini uporabnikov zveni tuje, saj je Mycelium namenjen naprednejšim vlagateljem, ki bodo cenili njegovo natančnost in zanesljivost.

Švicarsko podjetje Xapo se od tekmecev loči po digitalnem trezorju in lastni kreditni kartici. Z aplikacijo Xapo - Bitcoin Wallet & Vault uporabnike razvaja z enostavnostjo pošiljanja denarja prijateljem in družinskim članom, nagrajevanjem ponudnikov vsebin prek Twitterja, hitrim vpogledom v ceno in statistiko bitcoina. Dovršena izkušnja kupovanja denarne enote bitcoin nas prisili, da pozabimo na uporabljeno tehnologijo in se v celoti posvetimo zgolj menjavi.

Za manj resno plat v povezavi z bitcoini in drugimi kriptovalutami poskrbita igri Bitcoin Billionaire in Blockchain Game. Prva uporablja lažne bitcoine, da nas nauči trgovanja, in je pri svojem poslanstvu tako uspešna, da se na koncu počutimo kot pravi milijarder, druga pa z oglasi financira zlaganje kock in uspešno nabira pravi denar, ki ga nekaj (z bitcoini, seveda) porazdeli tudi med igralce.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji