Objavljeno: 30.10.2018 | Avtor: Boris Šavc | Monitor November 2018

Aplikacije za pisanje sporočil

Pisanje sporočil je poleg pogovarjanja osnovna naloga pametnega telefona. Prilagodljivost operacijskega sistema Android je že od vsega začetka zaslužna za pravo poplavo programov, ki nalogo izpolnjujejo bolje od priloženih programov.

Starosta programov za pisanje sporočil je Chomp SMS, ki svoje storitve ponuja že precej časa, bil je ena prvih, res dobrih zamenjav za priloženo aplikacijo. Aplikacije je odrasla v zmogljiv pripomoček s številnimi zmožnostmi, med katerimi ne manjkajo niti blokiranje sporočil SMS, hitri odgovori, emotikoni, MMSi, skupinski pogovori, niti možnost prekinitve pošiljanja. Chomp SMS se prilagaja vsakemu uporabniku posebej, podpira ure z operacijskim sistemom Android in komunikacijo z računalniki Pushbullet.

Nič mlajši ni program Handcent Next SMS(Free Messenger for texting, MMS), ki je že spočetka navdušil številno občinstvo z bogatim naborom funkcij. Poleg običajnih nalog pošiljanja sporočil SMS, MMS, smeškov, elektronskih voščilnic in še česa zna narediti varnostno kopijo poslane vsebine, zaščititi zasebne pogovore, spremeniti videz uporabniškega vmesnika in s storitvijo Handcent Anywhere dejavnost preseliti na računalnik ali tablico.

Mood Messenger - SMS & MMS je novejši predstavnik programov za pisanje in pošiljanje sporočil, ki zmožnosti sicer nima v izobilju, a mu ne manjka nič bistvenega. Podpira spreminjanje videza, pogovore v oblačkih kot pri Facebooku, deljenje lokacije, napredno delo z večpredstavnostjo in neposredno sporočanje brez uporabe tehnologije SMS. Je popolnoma brezplačen in brez reklam.

Med delom se najbolje izkaže Textra SMS, priljubljena aplikacija odličnega videza. Uporabniški vmesnik je spremenljive narave, oblikujemo ga z različnimi temami, emotikoni in nočnim načinom delovanja. Textra opozarja z lebdečimi sporočili, pošilja z zakasnitvijo in briše s potegom prsta. Podpira ure Android Wear, storitve Pushbullet, MightyText in druge. Večina zmožnosti je brezplačnih, druge kupimo za dobre tri evre.

Program prihodnosti je YAATA - SMS/MMS messaging, ki ima precej uporabnih posebnosti. Zmore skupinsko pogovarjanje, načrtovanje pošiljanja sporočil, samodejne odgovore, posredovanje prejetega besedila in izdelavo varnostne kopije, ki pride prav ob nakupu nove naprave. Dobrote, med katerimi so tudi lebdeči pripomočki, seveda niso zastonj, a si jih velja privoščiti, če nas brezplačna osnova zadovolji.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji