Avtor - Blaž Hafner

 • Brother HL-2240D

  Tiskalnik Brother HL-2240D je del nove serije, za katero Brother ponosno navaja, da obsega naprave, ki so med najmanjšimi na svetu, ko gre za sposobnost tiska na obe strani. Temu bi težko oporekali, saj je ohišje z merami 370 mm × 361 mm × 183 mm nadvse kompaktno in se udobno počuti na pisalni mizi poleg zaslona. Tudi videz je s kombinacijo črne in sive barve dokaj všečen in ne bo kazil urejene delovne površine. Vsi tiskalniki serije HL-2200 so namenjeni predvsem domači rabi in delno manjšim podjetjem in so zasnovani predvsem s tiskanjem besedilnih dokumentov v mislih.

 • Brother HL-4150CDN

  Če iščete barvni tiskalnik kot osrednjo napravo v pisarni ali manjšem podjetju, nikakor ne smete prezreti Brotherjevega HL-4150CDN. Ta že s svojo kockasto obliko, črno-sivo barvno kombinacijo in zaslonom LCD s pripadajočimi tipkami daje občutek resnosti in kakovosti.

 • OKI C801N

  Tiskalniki, ki so zmožni prebaviti liste formata A3, so ponavadi velikanski primerki s ceno, ki je bliže ceni majhnega avtomobila kot pa številki, ki si jo predstavlja povprečen uporabnik, ko pomisli na tiskalnik. OKI dela s svojim C801N izjemo, saj je kljub svoji sposobnosti spravljen v kompaktnejše ohišje. Ob tem je treba povedati, da tiskalnik še vedno ni majhen in je s svojimi 36 kg kar konkreten zalogaj pri prenašanju. Je pa res, da ob pogledu nanj in primerjavi s konkurenco nikoli ne bi pomislili, da je sposoben tiskati na liste A3.

 • Konica Minolta magicolor 1600W

  Cene v svetu računalniških tehnologij se nezadržno nižajo in to, kar je bilo še pred kratkim večini ljudi nedostopno, je danes naprodaj po smešno nizkih cenah. Laserski tiskalniki pri tem niso nobena izjema. Barvna Konica Minolta magicolor 1600W stane vsega 100 evrov, obenem pa se po hitrosti in kakovosti lahko primerja z dražjimi konkurenti.

 • Olympus SP-800UZ

  Zadnja leta je Olympus v ospredju dirke za zmogljivost objektivov na digitalnih fotoaparatih. Prvi je predstavil modele z 18, 20 in 26-kratno optično povečavo, z modelom SP-800UZ pa se zgodba nadaljuje. Ta je najzmogljivejši član družine SP in se ponaša z razmerjem goriščnice od 28 do 840 mm (35 mm ekvivalent), kar je polnih 30x. Le malce manj od zgoraj preizkušenega Canona SX30.

  Objavljeno: 18.2.2011 | Avtor: Blaž Hafner | Monitor Februar 2011 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi
 • HP Pavilion dv7 4050em

  Ko primerjamo klasične prenosnike z Applovimi rešitvami, si ne moremo kaj, da se ne bi obregnili ob to, da so njihovi izdelki veliko privlačnejši na pogled od drugače cenejših naprav, ki poganjajo operacijski sistem Windows. V zadnjih letih pa se tudi izdelovalci teh naprav trudijo napraviti boljši vtis, in HP v tem pogledu ne zaostaja. Nove Pavilione so odeli v nepobarvano aluminijasto ohišje, ki ga krasijo nevpadljivi vgravirani vzorci.

 • Ricoh Aficio SP 3410SF

  Multifunkcijski Ricoh SP 3410SF sodi v srednji zmogljivostni razred. Sestavljajo ga črno-beli laserski tiskalnik z ločljivostjo 1200 × 600 pik, optični bralnik ločljivosti 1200 × 1200 pik in faks. Na voljo ima 128 MB nerazširljivega pomnilnika in standardno omrežno povezavo z USB priključkom.

 • Ricoh Aficio SP C431DN

  Prvo, kar smo pri tem Ricohu opazili, je sama velikost tiskalnika. Primerjava s pralnim strojem tudi zavoljo maksimalne porabe 1,5 kW ni za lase privlečena. S stranicami okoli pol metra, višino 65 centimetrov in težo skoraj 60 kilogramov, nam niti na misel ne pride, da bi ga postavili na mizo ob računalniški monitor. Ne, ta sodi v resno pisarniško okolje, kjer bodo njegove sposobnosti sploh lahko prišle do izraza. Doma se še pretegnil ne bi.

 • Ricoh Aficio SP 4210N

  Ricoh Aficio SP 4210N je predstavnik srednje zmogljivih monokromatskih laserskih tiskalnikov. Namenjen je pisarniški rabi v manjših podjetjih ali posameznih oddelkih v večjih, kar nakazuje tudi mesečna zmogljivost, ki je 150.000 strani. Ponaša se z nazivno hitrostjo 37 strani na minuto in časom prve natisnjene strani manj kot 7 sekund.

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

0dAqUiHKe3c

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji