Teme - windows

 • Brezplačni Office za Windows tablice

  Na sejmu Computex je Microsoft objavil, da bo vsaka nova tablica z operacijskim sistemom Windows 8 in procesorjem x86 deležna brezplačnega pisarniškega paketa Office. Dodatnih podrobnosti v predstavitvi niso razkrili, smo pa medtem izvedeli, da je načrt namenjen zgolj tablicam, manjšim od deset palcev. Odločitev o zastonjskem priboljšku je bržkone padla po katastrofalni prodaji tablic Windows RT, ki so leto dni po predstavitvi tako rekoč izumrle. Na tajvanskem sejmišču ni bilo napovedane niti ene nove naprave z Microsoftovim mobilnim sistemom za tablice.

  Objavljeno: 6.6.2013 07:00več
 • Windows 8.1 je prišel!

  Microsoft je objavil novo različico operacijskega sistema Windows, ki nosi uradno oznako 8.1. Gre za dokaj temeljito predelano različico okolja Windows 8, kjer so naredili kopico izboljšav zlasti na osnovi pripomb in sugestij s strani dosedanjih uporabnikov slabo leto dni starega sistema.

  Objavljeno: 30.5.2013 01:00več
 • Izbrišimo se iz spleta

  Uporabniki razkrivamo v spletu kup informacij o sebi in svojih navadah. To je lahko zelo nevarno. Zato smo v Monitorju preverili, kako lahko svoje osebne podatke skrijemo pred stranmi, ki zlorabljajo našo zasebnost, ali pa jih preprosto kar zbrišemo. Iskanje in brisanje vseh naših podatkov, ki so zakopani globoko v nedrjih svetovnega spleta, pa nikakor ni mačji kašelj.

  Objavljeno: 28.5.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Mohoro, Microsoftov VDI v oblaku

  Microsoft kot kaže pripravlja novo storitev v okviru svojih občanih storitev Azure, ki bo omogočala gostovanje namizja Windows  v oblaku. Projekt Mohoro bo omogočal, da bodo uporabniki lahko poganjali namizje okolja Windows, ki bo gostovano v oblaku Azure, za dostop pa bo dovolj tanek odjemalec ali program za oddaljeni, tako imenovan terminalski dostop (RDP).

  Objavljeno: 3.5.2013 01:00več
 • Raziščimo Raziskovalca

  Windows Explorer oziroma Raziskovalec je že leta eden ključnih gradnikov operacijskih sistemov Microsoft Windows in njegova vloga se z osmico vsekakor ni spremenila. Prepričani pa smo, da vam bomo v nadaljevanju postregli z nasveti, ki bodo vaše dojemanje okenskega Raziskovalca dvignili na povsem novo raven.

  Objavljeno: 23.4.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Retina prenosnik z Okni

  Toshiba je predstavila prvi prenosnik z ločljivostjo 2560 × 1440 in operacijskim sistemom Windows. Dobrih trinajst palcev velik PixelPure zaslon ima gostoto 221 pik na palec in je občutljiv za dotik. Razmerje stranic je manj pogostih 16 proti 9. Tako oblikovanje kot izdelava prenosnika KIRAbook sta vrhunska, med dodatno opremo pa velja omeniti še osvetljeno tipkovnico in zvočnike Harman Kardon. Začetni model bo poleg neimenovanega Intel Core i5 procesorja imel 8 GB RAMa in 256 GB SSD diska. Manj privlačna v paketu je cena, ki znaša od 1600 ameriških dolarjev navzgor. Prenosnik bo na voljo 12. maja.

  Objavljeno: 21.4.2013 07:00več
 • Videz ni vse, uporabnost pač

  Microsoftov najnovejši operacijski sistem Windows 8 utegne biti z vidika upravljanja za uporabnike, vajene starejših okenskih vmesnikov, kar velik zalogaj. Nič ne de, Monitor vam pomaga odkriti in odpraviti morebitne nevšečnosti novega sistema in si ga prilagoditi lastnemu okusu.

  Objavljeno: 26.3.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Prvi pogled na Windows Blue

  Dočakali smo prvi pogled na prihajajoči Microsoftov operacijski sistem Windows Blue. Različica Build 9364 je ušla francoskemu partnerju podjetja iz Redmonda in pristala na spletu. Datoteka velikosti poltretjega gigazloga prikaže nekaj izboljšav sistema, ki bo kmalu pod eno streho skušal združiti Windows Phone, Windows 8 in Windows RT. Prvi pogled prikaže precej drobnih izboljšav, med katerimi prednjačijo osvežene žive ploščice različnih velikosti, izboljšano sočasno delo s parom odprtih aplikacij, nove barvne sheme in spletni brskalnik Internet Explorer 11. Več v priloženem video posnetku.

  Objavljeno: 25.3.2013 07:00več
 • Ukrotimo sedmico

  Operacijski sistem Microsoft Windows 7 se je udomačil že pri marsikaterem uporabniku. Čas za kopico nasvetov, s katerimi bo delo s sedmico še lažje ali pa vsaj hitrejše.

  Objavljeno: 29.6.2010 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Nališpajte Okna

  Saj imate radi svoja Okna XP. So hitra, uporabna in ... no, ja, ne ravno moderna. Hočete v korak s časom, zato boste kupili Windows 7? Ah, škoda denarja, Okna lahko polepšate tudi drugače.

  Objavljeno: 30.3.2010 | Kategorija: Preizkusiveč